Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Elimizin hamuruyla futbola karışsak...

Elimizin hamuruyla futbola karışsak...
 

Bayan tribüncüler...


Maç izlemeye gittiğinizde düşünün ki tribünün yarısını bayanlar doldurmuş... Üstlerinde formaları, ellerinde atkıları sizin gibi bağırıp çağırarak tezahüratlar yapıyorlar. Gol olduğu zaman sizden daha çok seviniyor, hakemin bir yanlış kararında sizden daha fazla sinirleniyor... Tek fark, onlarda küfür yok, neticede bayanlar. Elleri de ojeli, yüzleri makyajlı olabilir. Fakat içlerinde futbol sevgisi var, ofsaytın anlamını da biliyorlar.

Televizyonu açıyorsunuz maçtan sonra, yorumları dinlemek için... Bakıyorsunuz ki 6 kişilik yorumcu kadrosunun 3'ünü kadınlar oluşturuyor. Teknik direktörleri eleştiriyorlar, futbolcularla ilgili konuşuyorlar, hakemleri çekiştiriyorlar. Ertesi gün gazetenizi açıyorsunuz, iki köşe yazısından birine bayan eli değmiş...

Ne olurdu böyle bir durumda? Erkekler olarak "Aman Allah korusun" dediğinizi duyabiliyorum...

Ben, futbol camiasına bayanların da kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Aklımda en başta tribün olayları var... Diyelim ki tribündeki "pembe nüfus cüzdanlıları" çoğalttık. Şiddet de azalır, küfür de. Buna yakından tanık olduğum için biliyorum. Adamlar küfürlü bir tezahürata başlayacaklar diyelim ki... "Beyler yapmayın, burada bayan var" diyerek susuyorlar. Zaten herhangi bir şiddet olayında da kadınlar korunacağı için, bu olayların da önüne geçilebilir.

Sanıyorsunuz ki bayanlara her zaman futbol anlamsız gelir ve onlar öğrenemez fakat yanılıyorsunuz... Artık nasıl bir çağda olduğumuzun farkındayız herhalde. "Elinin hamuruyla karışma" denilebilecek bir şey kalmadı bayanlara. Eğer ki kadınlar bu işe el atarlarsa, çok daha farklı bakış açıları da ortaya çıkabilir ve futbol 'pisliklerinden' arınabilir, ne dersiniz?

Ben bir blog yazıp başlığına "bayan gözüyle" yazdığımda bile aldığım yorumlar çok enteresan ve üzücü oluyor... Nasıl bir ülkedeyiz ki biz futbola karışmayalım, bu kadar mı geriyiz? Belki bu oyunu oynamak için ayaklarımız erkekler kadar kuvvetli değil ama biz de izleyebilir, taraftar olabilir ve yorumlayabiliriz!

Futbolun güzelliklerini arttırabileceğimize ben inanıyorum... Fakat işin şöyle de bir boyutu var, bazı bayanlar tribüne görecekleri muameleden dolayı gitmekten korkuyorlar. Bunun ne anlamı var? "Gel bacım" diyerek içlerine almaktansa "Bunun burada ne işi var" diye kendi aralarında gülüp faydalanmaya çalışan insanları da orada görmek istemiyoruz...

Kısacası biz, futbola kabul edilmek istiyoruz!

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..