Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

Elin adamı başbakanı değiştiriyor; bizim muhalefet kapısındaki köpeği bile değiştiremiyor

Elin adamı başbakanı değiştiriyor; bizim muhalefet kapısındaki köpeği bile değiştiremiyor
 

Muhalefetin kaybetme nedeninin bu olduğu artık anlaşıldı… AKP’liler muhalefet için sık sık “Eskide kaldılar” diyor. Doğru söylüyor, görüşleri ileri kendileri geri… Ağabeylik, partiye hizmet, manevi önder… Nedir bunlar ya!

Deniliyor ki “Biz gitmek istiyoruz ama göndermiyorlar” Yani gitmeyenlerle göndermeyenler aynı kafada “Karşımıza birileri çıktı kazandı da koltuğumuzu bırakmadık mı?” Gördüğünüz gibi üçlü bir tuhaflık var. Karşılarına da kimse çıkmıyor. Ya da çıksa bile kazanamıyor. Koca muhalefette bir tane Erdoğan yok.

Ben bu kadar bir kitlede ülkeyi yönetecek yeterlilikte birinin bulunmadığına inanmıyorum. Kişisel cesaretsizlik sorunu var.  Biri çıkıp ikide bir “Başbakan olmak istiyorum” diyor. Sen belki beş tane Erdoğan edersin. Ama yani yedi tane seçim kaybetmişsin.

Kral gibi parti başkanı olur mu ya. Sen git, seni seçenler göndersin, yerine de artık başkası gelsin. Zaman sorun değil 50 yıl başta kal, ama başarılı ol da kal. Adam kazanıyor, kral gibi; kazandığı için kral gibi. Kendini değiştir ama önce seni seçenleri değiştir. Kim bunlar ya. Memlekette adam mı kalmadı. Anket yapılsın, lakin sizin kitleniz de seçmeyi bilmiyorsa (hala yedi seçim kaybetmiş birini seçiyorsa) hani birilerine koyun diyordunuz ya, koyun kapınızda…

Kerim korkut yazılarında muhalefeti yerden yere vurmuştur; ama haklı olarak. Sizin yüzünüzden asla beraber olamayacağım insanlarla tekkede lokma yedim. Bütün oy verenleriniz gidecekleri başka yer olmadığı için oy veriyor.

Muhalefetin tabanı istese bunları indirir. Kimse kusura bakmayacak onlarda da koyunluk var. Benim oy verdiğim partinin başkanı yedi seçimdir kaybedecek ben hala ona oy vereceğim. Hiçbir parti politika olarak Türkiye’nin tamamını yansıtmıyor. Niye ki? Sana sadece milliyetçiler oy veriyorsa milliyetçilerle git ayrı bir devlet kur. Size oy vermeyenler başka milletten mi? Bunun anlamı parti politikasında sorun var demektir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..