Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eller, yaşımızın aynası

Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde giderek düşen hava sıcaklığının cildimize yaptığı olumsuz etkiler göz ardı edilemez. Soğuk havanın etkisi ile kuruyan, çatlayan eller yoğun bir bakıma ihtiyaç duyuyor. İletişimin büyük bir parçası olan eller, gün içinde durmadan çalışırlar. Dokunur, kavrar, yazar, anlatır ve hep göz önündedirler. Bakterilere karşı savunmasız olan ellerin sıklıkla yıkandığını da düşünürsek karşı karşıya kaldıkları tahribatın derecesini daha iyi anlamış oluruz. Ayrıca vücudumuzun diğer yerlerine göre örtülmediklerinden daha fazla savunmasızdırlar ve darbelere, kurumaya tüm olumsuzluklara açıktırlar.

Zamanında, gerekli bakımların yapılmaması durumlarında ise cilt lif dokusu zarar görerek, yaşlanma etkilerini çok daha çabuk ortaya çıkarır. Ellere estetik yaptırmak artık mümkün olsa da maliyetini ve küçük de olsa bu işlemlerin belirli riskler taşıdığını göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle el bakımını ihmal etmemek ve düzenli yapmak önem taşımaktadır.

Bakım önerileri: Öncelikle elleri yıkarken seçilecek olan sabunun elleri kurutmayan özel bir sabun olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Gün içinde kuruyan ellerin nemlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Gün içinde ve özellikle akşamları yatmadan önce eller uygun bakım kremleri ile nemlendirilmelidir. Bunun yanında cilt üzerindeki ölü tabakayı alan ve bunu yaparken cildin nemini dengeleyen bir çok ürün bulunmaktadır. Bu şekilde hem cilt yenilenmesi sağlarsınız, hem dolaşımı hareketlendirirsiniz hem de sonrasında kullandığınız bakım kreminin etkisinin arttırılmasını desteklersiniz. Peeling ve benzeri uygulamaların haftada en fazla 1 defa yapılması tavsiye edilir. Genelde profesyonel salonlarda uygulanan ancak ufak maliyetler ile evde de herkesin kendine uygulayabileceği parafin bakımı da bayanlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen bakımlardan biridir.

Kişisel kullanım düşünülerek üretilmiş olan tek kullanımlık Sprey Parafinler evde yapılacak parafin bakımı için büyük kolaylık sağlamaktadır. Parafin elleri yoğun bir şekilde nemlendirir, sertleşmiş dokuyu yumuşatır ve dolaşımı hareketlendirir. Sıcak uygulanan bir bakım olduğundan soğuk kış günleri için rahatlatıcı bir bakımdır. Farklı koku seçenekleri ile aroma terapi yapar. Ayrıca parafin bakımı ile ellerinize bakım öncesi uyguladığınız kremin daha iyi emilmesini ve cildin en alt tabakalarına kadar nüfus etmesini sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki linki tıklayarak Sprey parafin uygulaması ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

kozmetikvideo.com/izle.asp?id=251
 
Toplam blog
: 6
: 680
Kayıt tarihi
: 28.04.09
 
 

1981'de İstanbul da doğdum. İlk ve orta öğretimimi İstanbul' da tamamladıktan sonra Üniversite eğ..