Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Eller 469. kez şifaya uzandı...

Eller 469. kez şifaya uzandı...
 

Manisa Mesir Macunu görkemli geçti


Manisa Engellilerin Yaşamı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yeliz Ay'dan bana gelen duygu yüklü maili sizlerle paylaşmak istiyorum;Unutmayalım her sağlam insan birgün engelli adayıdır onun içindir ki ''Engellilerimize Sahip Çıkalım'' Yeliz Ay hanımefendiye bilgilendirdiği için teşekkür ediyorum ayrıca emeği geçenlere iyi çalışmalar diliyorum: 469. Uluslararası Manisa Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Aralarında yerli ve yabancı konukların bulunduğu protokol üyeleriyle temsili Merkez Efendi, Hafsa Sultan, padişahlar, şehzadeler ve diğer katılımcılar Manisa Valiliği önünden saçım töreninin yapıldığı Sultan Cami'ye kadar yürüdü. Cadde boyunca yolun sağında ve solunda toplanan vatandaşlar korteji alkışladı. Büyük coşku içinde Sultan Cami bahçesine gelen kalabalık törenin yapılacağı bölüme geçti.

Temsili Fatih Sultan Mehmet ile Kanuni Sultan Süleyman, alanı dolduran binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı. Törende, Merkez Efendi'yi Dr. Fahrettin Er temsil ederken, Hafsa Sultan'ı Bahar Özövgü canlandırdı. Daha sonra temsili Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye mesir macununun halka saçılmasına ilişkin beratı sunması canlandırıldı. Sultan Camii kubbe ve minarelerine çıkan temsili Merkez Efendi ve müritleri, yaklaşık üç ton mesir macununu halka saçmaya başladı. Sultan Camisi kubbelerinin yanı sıra çevre binaların balkonlarından da vatandaşlara mesir macunu saçıldı. Alanda toplanan 10 binlerce kişi yaklaşık 20 dakika boyunca mesir kapmak için mücadele etti.

Protokol bölümündeki mesir kapma yarışı da ilginç görüntülere sahne oldu. Vali Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Makedonya ve Sudan'dan gelen kardeş şehirlerin temsilcileri ile diğer protokol üyeleri mesir kapmak için mücadele etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, uzun süre kalabalığa mesir macunu saçtı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kısa sürede çok iyi bir festival programı hazırladıklarına dikkat çekerek, önümüzdeki yıl daha iyi bir festivale imza atacaklarını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ise festivalin vatandaşlardan tam not aldığını dile getirdi.
Tarihimize sahip çıkalım.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..