Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '11

 
Kategori
Astroloji
 

Ellerimizin Dili ve Şahitliği

Ellerimizin Dili ve Şahitliği
 

El Çizgilerinin anlamını ve Burçlarla alakasını ayrıca Esmalarla dua etmeyi açıklayan tek eser...


Ellerimizin Şahitliği Ellerimizin Sırrında Gizlidir;

Ellerinize bir bakın dört adet parmak yanyana ve onlardan biraz farklı başparmak var. Avucumuzun tam ortasında ki 81 ve 18 le uyumlu bir görüntü. Neden altı parmak yada 3 değil. Yüce Yaratıcımız bize burada ne mesaj vermek istiyor? 99 isminin yazılı olduğu ellerimiz hangi sırları taşımakta? Merak ediyorsanız yazıyı sonuna kadar okuyunuz.

Kuran'da Yüce Yaratıcımız ellerle ilgili bazı ayetler işaret etmekte, Mesela;

Ellerin konuşması: Ellerimizin içinde bulunan üç adet çizgi çok önemlidir. Avuçtaki en önemli üç çizgi AKIL, KALP VE HAYAT ne kadar ilginç ki Arapça da bazı sayılara tekâmül ederler, bu ne anlama geliyor?

Bu Arapça sayıların* toplamı, solda ki el?? 81 sağda ki el?? 18, toplam 99 dur. Bu Allahın avuçlarımızın içine attığı imzadır.

İnsan, madem Yaratıcıdan gelen Ruhla yaratılmıştı o halde yaratıcının 99 isimleri ile iş yapmalıydı, yaşamalıydı. Bu ellerin şahitliğidir. Bu yüzden dua ederken avuçlar birleşik olarak gökyüzüne açıktır.

Bu imza yaptığımız her şeyde Allahın isimlerini gözeteceğimize dair bir hatırlatma ve ahittir. Her şeyi ellerimizle onların tanıklığında yaparız. Beyne göre en büyük organ da ellerdir.

Bu yüzden Ellerimizle bir iş yaparken

Bi ismi Allah Er Rahman Er Rahim deriz.

Avuçlarımızdaki 99 Esmayı simgeleyen Akıl, Kalp ve Hayat ana çizgiler 4 Parmak (four fingers) ve bir başparmağa (Thumb) emanet edilmiştir. Bu aslında bizim yaşam amacımızıda özetlemektedir.

Elimizdeki dört parmak pişmiş(Ateş Hava) çamuru(Toprak Su), başparmak ise Ruhu simgelemekte, 81 ve 18 esmaül hüsnayı simgelerken Yüce Rabbimiz bizden ellerimizin yapısına uygun işler yapmamızı istemektedir.

İşaret Parmağımız kalem tutan ve en çok işlev gören çalışkan bir parmaktır, adı üstünde işaret eder, bir sayısını (Allahın Tekliğini) onunla gösteririz. Hava tarafımızı simgeler, aklı simgeler, kalem tutar ve aklımızdan dökülenleri yazar, sadece kalemi o ve baş parmakla tutarak yazabilirsinizde. İşaret parmağı, doğruyu, hakkı adaleti ve İslamı simgeler. Şirk bu parmağın üzüldüğü ve şahitlik etmek istemeği günahtır.

Orta Parmağımız, diğerlerinden daha uzun olan bu parmağımız ise Toprak tarafımızı, emeği çabayı, geleceğimizi simgeler. Zekat vererek, kazandıklarımızın ilah olmadığını simgeler, cimrileşirsek o zaman Şeytanla işbirliği yapmış olacağımız için üzülür.

Yüzük parmağımız, ateş tarafımızı, şehvetimizi, aşkımızı simgeler, bu yüzden buraya evlilik veya nişan yüzüğünü içgüdüsel olarak takmışızdır, özelliklede sola (bir damarın veya sinirin direk kalpten geçtiği söylenen parmağa) takarız. Mağrur bir parmaktır. Aşkta, cömertlikte sıkıntıda sabretmemize sevinir. Eşlerimizi aldatmamamız, zina etmememiz onu sevindirir aksi takdirde taşıdığı yüzük ona ağır gelir, şeytana boyun eğdiren zina yüzünden taşıdığı yüzüğü bırakası gelir.

Serçe parmağımız, bir serçe gibi narin duygularımızı, geçmişe bağlılığımızı, geride bıraktıklarımıza özlemlerimizi simgelerken ayrımcılıklar yaptıran tutkulara ve kör sevgilere karşıdır. Hac ibadetiyle yakaladığı duygusal metafizik rezonans ve Everenselleşmenin verdiği muhteşem duygularla adil sevgilerle ihya olur.

Baş parmağımız, aynı elde (bedende olsada) diğerlerinden ayrı durur, diğerleriniz seyreder, onları Yaratıcının üflediği ruha uygun koordine etmek ister. Kendisi ve dört diğer parmak arasında bulunan ahit anlaşması olan (81+18) 99 ile hayatın anlamını yaşamayı ister.

İşte bu yüzden bu eller üretirken El Halik'i yaşar, paylaşırken El Kerim'i, sever okşarken El Vedud'du, zalime dersini verirken El Kahhar'ı, dua ederken açılır Mucibed Davadı yaşar, toprağa tohum eker ve bitkiyi sularken birde bakarsınız El Hayy adını yaşamıştır, teraziyi tutarken El ADİL oluverir, Kitap tutarken ve kalemle yazarken El Alim adına vesile olmuştur, yaralı bir köpeğin başını okşarken veya ona susamışken su verdiğinde Er Rahman ve El Basıt adına temsilci olduğunu görürmüyüz acaba?

Bunları yapmayan ellerin sahipleri ahirette konuşacak, bağıracak, çığlık atacak, bir çocuğa tecavüz eden mütecavizin yaptıklarına tanıklık ederek kızacak yüzük parmağı.

Yüce Yaratıcıyı bırakıpta büyüye, şirke puta inanalara çığlıkla haykıracak işaret parmağı.

Kazandıklarından biriktirip biriktirip yiyen ama asla fakirlere yardım etmeyenlere tükürecek orta parmak.

Irkıyla, cinsiyetiyle ve aidiyet duygularıyla böbürlenenlere sitem edecek serçe parmağı.

Sonrada sıra ruhu temsilen başparmağa gelecek, çatan kaşlarıyla bakacak insana ve "ben sana tüm iyi duyguları telkin ettim ama sen nefsine ve şeytana" uydun diyecek. Avuçlar içinde 99 u yazan Kalp akıl ve hayat çizgileri silinecek o an.

Hala inanmadınız mı?

“O gün biz onların ağızlarını mühürleriz. Elleri bize konuşur”

KURAN - Yasin Suresi 65

Sayılarımla

Ayhan Özcimbit

Kendinize biriyilik yapın, "Ellerimizin Dili ve Şahitliği" "İslami Astroloji" adlı kitabımızı okuyun ve okutun, çok geç olmadan....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı bir habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..