Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '10

 
Kategori
Sinema
 

Elm Sokağında Kâbus (A Nightmare On Elm Street)

Elm Sokağında Kâbus (A Nightmare On Elm Street)
 

Filmin afişi


Tür : Gerilim / Korku / Fantastik
Yönetmen : Samuel Bayer
Senaryo : Wesley Strick , Eric Heisserer
Yapım : 2010, ABD
Oyuncular: Jackie Earle Haley (Freddy Krueger) , Kyle Gallner (Quentin OGrady), Rooney Mara (Nancy Holbrook), Katie Cassidy (Kris Fowles), Thomas Dekker (Jesse Braun), Kellan Lutz (Dean Russell)

Aslında oturup da korku filmi seyretmem. Hele hele açıklamasında "fantastik" kavramının olduğu filmleri elimin tersiyle iterim. Ama bir paylaşım sitesinde afişini gördüğüm Elm Sokağında Kâbus filmini öylesine indirdim.

Filmin öncesi de varmış. İlk versiyonu 1984 yılında çekilmiş bu filmin. Özellikle (bu filmde de olan) Freddy Krueger tiplemesi filmin sürükleyen karakteri. Bıçak elli, yanmış yüzlü, fötr şapkalı, kırmızı-yeşil kazaklı Freddy bir grup gencin gerçekten de kâbusu oluyor.

Film yağmurlu bir gecede Los Angeles'ta Elm Sokağı'nda başlıyor. Dean bir restoranda sevgilisi Kris'i beklemektedir. Kabus görür: Freddy devrededir. Dean, sağ eli keskin bıçaklı Freddy'nin kendisini öldürmek için harekete geçtiğini sanır. Masada bulunan bıçakla kendisini korumaya kalkışır ama her şey bir kâbustan ibaret olduğu için bıçakla boynunu keser. Dean, Freddy'nin ilk kurbanıdır. Ardından Kris, sonra Jess hep Freddy'nin kurbanı olur.

Filmin geriye dönüşlerle anlatıldığı gerçek kısmında bu gençler (Quentin, Nancy, Kris, Jesse, Dean) anaokul yıllarında aynı sınıftadırlar. Freddy de okulun bahçıvanıdır. El tırmığı - bıçaklı el benzetmesi oraya dayanmaktadır. Bu sapık katil anaokulundaki o çocukları birer birer öldürdüğü için çocukların aileleri tarafından bir izbe mekâna kadar kovalanır ve yakılarak öldürülür. İşte bu geçmişteki gerçek olaydan sonra Freddy bir şekilde geri döner ve gençlerin kâh rüyalarına girerek, kâh gündüz kâbusu olarak onları öldürür ve böylece intikamını alır.

Sürükleyici bir film gerçekten de. Özellikle gençlere kâbus yaşattığı anlardaki karanlık, ortalığı alevlerin sardığı sahneler mükemmel çekilmiş. Diğer versiyonlarda oyuncular için o filmleri seyretmediğim için bir şey diyemem ama bu filmdeki gençlerin hepsi de (elbette Freddy de) başarılı performans sergiliyor.

Son söz: Korku, gerilim filmlerini sevenlerin kaçırmaması gereken bir film.

Meraklısına: Film hâlâ gösterimde mi bilmiyorum ama filmi internette nasıl bulabilirim diyenlere sayfadaki afişin altına dikkatlice bakmalarını söyleyebilirim.

 
Toplam blog
: 300
: 1022
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

Tarih, edebiyat, şiir, dil ..