Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ELMA HALKALARI

ELMA HALKALARI
 

ELMA HALKALARI


ELMA HALKALARI

4 adet elma

300 gram un

3 yumurta

2 şişe maden suyu

Bir tutam tuz

1 çay bardağı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmalık yağ

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı vişne reçeli

1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANMASI

Elmaların kabuklarını soyup, oyacak ile orta çekirdek kısmını çıkartarak bir parmak eninde halkalar halinde keselim.

Kızartma kabına yağı koyup kızdıralım.

Bu arada karıştırma kabında tüm malzemeyi iyice çırparak bulamaç haline getirelim.

Elma halkalarını bulamaca iyice bulayıp yağda kızartalım.

Bal, reçel ve limon kabuğunu iyice karıştırıp servis tabağına yayalım ve kızaran elma halkalarını üzerine dizelim. Pudra şekeri serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..