- Kategori
- Yemek - Mutfak
ELMA HALKALARI
ELMA HALKALARI
ELMA HALKALARI
4 adet elma
300 gram un
3 yumurta
2 şişe maden suyu
Bir tutam tuz
1 çay bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmalık yağ
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı vişne reçeli
1 limon kabuğu rendesi
HAZIRLANMASI
Elmaların kabuklarını soyup, oyacak ile orta çekirdek kısmını çıkartarak bir parmak eninde halkalar halinde keselim.
Kızartma kabına yağı koyup kızdıralım.
Bu arada karıştırma kabında tüm malzemeyi iyice çırparak bulamaç haline getirelim.
Elma halkalarını bulamaca iyice bulayıp yağda kızartalım.
Bal, reçel ve limon kabuğunu iyice karıştırıp servis tabağına yayalım ve kızaran elma halkalarını üzerine dizelim. Pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.