Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elma reçeli

Elma reçeli
 

Ev reçellerinin yeri kahvaltı soframızda ayrıdır. Son derece lezzetlidirler.  Yalnız reçel yaparken tencerenin başında reçelle beraber siz de pişersiniz. Ben elma reçelini yaparken kendimce pratik bir çözüm ürettim. Hiç tencerenin başını beklemeden ben de reçelle beraber erimeden düdüklü tencere kullanarak bu işi hallettim. Rengi ve pişimi daha güzel oldu.  Siz de denerseniz ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz ve zamanınızdan da tasarruf edeceksiniz. Elma reçeli için en uygun elma türü Amasya elmasıdır zira Amasya elmasının dokusu reçel için daha uygundur. Burada elma için kilo  ölçüsü yerine kap ölçüsü tarifi vereceğim zira daha pratik oluyor. 

Malzemeler:

- Ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış,  1 ölçü kabı elma

- Şekerli sevenler aynı kapla 1.5 ölçü toz şeker, az şekerli sevenler 1 ölçü kabı toz şeker kullanabilir. Ben 1.5 ölçüyü tercih ediyorum. Zira daha lezzetli ve reçelin dayanma süresi daha uzun oluyor.

-  4 tane kabuk tarçın, 7-8 tane karanfil, 4-5 tane iri limon tuzu, yarım limonun suyu

-  1 su bardağı su

Yapılışı:

Düdüklü tencerenin içine tüm malzemeleri koyun ve düdüklü tencereyi ocağınızın en küçük gözüne koyarak elmaları hafif ateşte pişirin, düdüklü tencerenin düdüğünden buhar çıkınca tencerenin altını kısın ve 30 dakika reçel malzemelerini pişirin. 30 dakika sonra ocağın altını söndürün ve düdüklünün buharı sönene kadar tencerenin kapağını açmayın.

Daha sonra reçel iyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve kavanozların ağzı sıkıca kapatılıp güneş görmeyen ,  serin bir yere kaldırılır.

Reçel sıcakken gözünüze çok sulu gibi görünebilir ama soğuyunca kıvamını bulacaktır. Ayrıca tarçın kabuğu ve karanfilin etkisiyle rengi koyulaşacak , görüntüsü daha da güzel olacaktır.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..