Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı cevizli kek

Elmalı cevizli kek
 

Kis günü mutfakta elma ve tarcin kokusu...


Kış günü yapılacak en güzel şey kahvenizin yanina elmalı cevizli kek piiirmektir. Tarçın da olsun biraz, kokusu mutfağınızıi sarsın.

malzeme:

3 iri elma
Bir avuç dolusu iri kıyılmış ceviz içi
1 cay kaşığı tarçın
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Bir bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ
200 g yoğurt
250 g un
Yarım paket kabartma tozu (veya 2 cay kaşığı)
yapılışı:

Fırınınızı 180 derecede ısıtın, çerçeveli yuvarlak kek kalıbınıza yağlı kağıt serin veya yağlayın.
2 elmayı soyun, çekirdeklerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Bir kapta ceviz içi ve tarçınla karıştırıp kenarda bekletin.
Yumurtalar ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ilave ettiginiz unu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, iyice cırpıp elmaları da ilave edin ve bir kere altüst edip kalıba dökün. Fırında kızarıncaya kadar 50 dakika civarinda pişirin.
Kek tamamiyle pişmeden aşağı yukarı 40. dakikada üçüncü elmayı soyup iri yuvarlaklar halinde kesin, fırında pişmekte olan kekin üzerine dizin ve fırının kapağını kapatın. Yeterince piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın. Ilıyınca servis edin.

 
Toplam blog
: 26
: 877
Kayıt tarihi
: 04.11.10
 
 

Berlin'de yaşıyorum, evliyim ve dört cocuk annesiyim. Yemek kitabi ve blog yazariyim. Bloglar..