- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı cevizli kek
Malzemeler:
*3 adet yumurta
*1buçuk bardak toz şeker
*yarım bardak sıvı yağ
*1 bardak süt
*2-3 bardak un (kıvamı boza gibi olacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*damla çikolata
*tarçın
*2 adet büyük elma
*40 gr ceviz
Hazırlanışı:
*Çırpma kabına önce yumurta akları ve şeker konur ve bembeyaz oluncaya kadar çırpılır.Ardından yumurta sarıları eklenir, çırpılır.Sırayla sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya koulur çırpılır.
* 26cmlik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt(pişirme kağıdı) döşenir.Tarçın ve toz şeker serpilip, kabuklarını soyup çekirdeğini oyacakla çıkarttığımız ve dilimlediğimiz elmalar yerleştirilir.(çok ince olmasın dilimler).Cevizler elmaların ortaları ve kalan boşluklara konur, tekrar tarçın serpilip kek hamurunun yarısı elmaların üzerine dökülür.Kalan kek hamuruna damla çikolata ve tarçın konur kaşıkla karıştırıp kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış *175 derece fırında 50-55 dakika pişirilir.Pişince 5 dakika bekleyip servis tabağına ters çevirin.Servise hazır.
* Ben kekin pişip pişmediğini içine tahta çöp şiş batırarak anlıyorum, hamur kalmadıysa şişte pişmiştir.Afiyet olsun….