Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
157
 

Elmalı elmalı

Elmalı elmalı
 

Elmalı elmalı çörekler...


 

Hamuru için;
 
450 gram kadar un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
Harcı için;
 
5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tepsiye;
 
100 gram kadar ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardak sıvı yağ
 Yapılışı;
 
İlk önce elmaları rendeleyip (yada ince dilimleyerek isteğe bağlı) üzerine şekerinive tarçını serpip su ilave etmeden kısık ateşte ağdalı marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. O soğurken hamur için olan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Tepsiye ceviz,yağ ve şekeri yayın.Cevizler iri olsun.Hamuru tezgahta açın içine elmalı harcı koyup rulo yapın ve 3 parmak genişliğindedilimler halinde kesin. Elmalı harç üstte olacak şekilde cevizli karışımın üstüne yerleştirin. Isıtılmış 200-220 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Soğuyunca cevizli taraf üstte olacak şekilde servis yapın.
 
Afiyet olsun..))

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 544
Kayıt tarihi
: 22.03.13
 
 

Onbeş yaşında yemek yapmaya başladım. Yemek kitaplarını roman okur gibi okumak her zaman en büyük..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster