- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı Kek
Evdekileri mutfağa sürükleyen, müthiş kokusuyla tatmadan kendisine hayran bırakıyor Elmalı Kek.
Benim 25 senedir yaptığım bu tarif ile sizde evde tarçın-elma kokusuyla evdekileri büyüleyebilirsiniz.
Malzemeler
3 yumurta (kalıbınız büyük ise 4 yumurta)
1, 5 su bardağı toz şeker
125 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
5 çorba kaşığı yoğurt
Mevsimine göre portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
Arzuya göre içerisine badem veya ceviz de koyabilirsiniz.
1 limon suyu
3 adet kabukları soyulmuş elma
Yapılışı
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
Oda sıcaklığığında yumuşamış margarini, yoğurdu ekleyip karıştırın.
Daha sonra içerisine rendelediğiniz limon veya portakal kabuklarını ekleyin.
Eklemek istediğiniz badem veya cevizleri koyup, karıştırın.
Unu ve kabartma tozunuda ekledikten sonra, kek hamurunu yağladığınız kalıbın içerisine dökün.
150 derecede, 40 dakika pişirin.
Üzeri için
Dilimlediğiniz elmaları bir limon suyu ve tarçınla harmanladıktan sonra, hamurun üzerine dizin.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.