Çıtır çıtır elmaların ve kerevizin en güzel zamanında bu hafif ve lezzetli çorba hem midenize, hem de kilolarınıza iyi gelecek. Eğer kereviz sevmem diyorsanız kereviz yemek için de iyi bir başlangıç olacağından emin olun...
Malzemeler:
1 büyük kereviz
1 küçük patates (istenirse)
1 soğan
1 litre sebze suyu (tavuk veya et suyu da olabilir)
1 elma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı (istenirse)
1 defne yaprağı
yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı küp şeklinde doğrayın ve tencerede, kısık ateşte 2 yemek kaşığı su ile birlikte soteleyin.
İçine küp şeklinde doğranmış kereviz ve patatesle, iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve hepsini 5 dakika kadar daha soteleyin. Tercihe göre sebze, tavuk ya da et suyunu ekleyin. Defne yaprağını da ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzelerin pişmesine çok az kala kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardığınız elmayı dörde bölüp içine ilave edin. Elmalar da pişince ateşten alın.
İçinden defne yaprağını çıkarın ve el blenderı ile püre haline getirin, tuz ve taze çekilmiş karabiber ve pul biber ekleyin. Eğer sebze suyu ya da sade su ile pişirdiyseniz bir de yarım kibrit kutusu kadar tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Çorba kasesine koyduktan sonra incecik dilimlenmiş elma parçaları ve kereviz yaprağı ile süsleyin. Yanında ev yapımı kızarmış ekmekle servis edin.
Dikkat edelim!
Tereyağı çorbaya hem lezzet, hem de parlak bir görüntü verecektir.
Patates ise içinde un kullanmadığımız için çorbaya kıvam verecektir.
Özellikle de dilimlenmiş elma ile servis edin ve çorbanın lezzetini içine çeken elmaların tadını çıkarın, çok yakışıyor.
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/