- Kategori
- Türk Mutfağı
Elmalı kurabiye
elmalı pasta
Elmalı pasta için malzemeler:
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu veya bir çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
3 tane elma
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Tarifimizin Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Bir tavanın içine koyun 2 çorba kaşığı şekeri ilave edin.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Ocağın altını kapatın ve elmaların içine ceviz ve tarçını ilave edin.
Geniş bir kabın içine bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun.
Kulak memesinden biraz daha sert hamur olsun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan hamuru pizza şeklinde 8 parçaya bölün.
Hamurların geniş uçlarına elmalı harçtan bir çorba kaşığı kadar koyun ve rulo şeklinde sarın.
Daha önceden ısıtılmış 170 ‘ c derece fırında hamurların üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edin.
afiyet olsun.
kaynak : elmalı pasta
http://www.yemektarifleri2.com/2672/elmali-pasta-tarifi.html