Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı milföy

Elmalı milföy
 

Hani olur ya bazen, çat kapı misafir gelir. Aksi gibi insanın elinin altında ikram edecek hazır bir şeyler de bulunmaz. Gerçi her ne kadar, "misafir umduğunu değil, bulduğunu yer " denilirsede; insanın eli, ayağına dolaşır bir anda. Ha, önemli olan dostluktur elbette; bir fincan kahve ya da bir bardak çayla da insan ağırlayabilir konuğunu ama bazen öyle olur ki; kahvenin ya da çayın yanında yiyecek bir şeyler de ikram etmek gerekir. "Ne yapabilirim ? " diye düşünürken kıyıda köşede bulunanlar yıldırım hızıyla geçirilir zihinden. Dondurucuda ne vardı, kilerde ne vardı? diye.

Bir an önce sadede gel de ver şu tarifi, konuğumuz bekliyor mu diyorsunuz ? Tamam tamam veriyorum, siz önce milföylerinizi çıkarın dondurucudan da çözülsünler bir an önce. Hem öyle telaşlanmayın, kolay bir tarif , göreceksiniz birazdan; ama az önce söylemeyi unuttuğum bir isteğim daha var sizden şimdi. Daha önce hazırlayıp, dondurucuya attığınız elma içini de çıkarın bir zahmet dondurucudan ki o da çözülsün.

Şimdi o elma içine birazcık fındık içi, birazcık da tarçın ilave edip karıştırın. Milföylerin içerisine elmalı içten koyup , bohça şeklinde kapatıp , dört ucu yukarıda birleştirin, yağlanmış tepsiye dizin. 160 derecede pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Siz bakmayın emir cümlelerime , onlar sizi gayrete getirmek içindi. Demiştim size kolay diye hatta kolaydan da öte, adeta çocuk oyuncağı.
Afiyet olsun !


Elmalı milföy

Elma içi

4 adet elma
1 su bardağı şeker
Elmalar rendelenir, şekerle pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Bir paket milföy

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..