Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı Pandispanya

Elmalı Pandispanya
 

Merhabalar,
 
Yıllar önce pasta altı kekleri hazır alınmaz hep evlerde hazırlanırdı.
Hani şu 5 yumurta, 5 fincan un ve 5 fincan şeker olan herkesin ezbere bildiği yağsız, kabartma tozu konmayan süngerimsi kek.
O zamanlar arasına krema ile meyveler döşediğimiz anne lezzeti.
Şimdi ise üstü elma dilimli, altı daha ince kekli masum bir pandispanya. Evim mis gibi gençlik günlerimdeki gibi koktu. Yapımında ise bir zorluk yoktu.:)
Şöyle çayımın yanına hem lezzetli, hem de kalorisi az olsun diyen okurlarım doğruca mutfağa...
 
MALZEMELER:
 
3 yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
 
2 ya da 3 elma
 
YAPILIŞI:
 
Önce 3 yumurta sarısı ve beyazı ayrı ayrı kaselerde çırpılır. Ardından her ikisi tek bir kapta birleştirilir, çırpılır.
Ve 3 fincan toz şeker eklenir. Yine şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir. En son 3 fincan un ilave edilip biraz daha el çırpıcısıyla karıştırılır.
Bu arada pişirilecek kalıbın içine (ben yuvarlak borcam kullandım) fırın kağıdı yuvarlak kesilerek serilir.
Üzerine kabukları soyulmuş dilimlenmiş elmalar ince ince dilimlenip, yanyana aralık kalmayacak şekilde dizilir.
Büyüklüğüne göre elmalar 2 veya 3 adet olabilir. Elması bol olursa çok hoş bir mayhoşluk veriyor.
Çırpılan karışım elma dilimleri üzerini kaplayacak şekilde dökülür. 175 derecedeki önceden ısıtılmış fırına verilir, 25-30 dakika pişirilir.
Fırından çıkıp soğuduktan sonra, düz bir tabağa ters çevirip üzerindeki fırın kağıdı yavaşça çekilir ve o muhteşem pişmiş elmalarla göz göze gelinir. :)
İsteyenler bu mutluluğa tarçın serpebilir.
 
Afiyet olsun.