Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Elmalı Pay

Elmalı Pay
 

 Malzemeleri:

1 paket (250 gram) margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Harç İçin:

5 adet ekşi elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Tarifi:

1. Margarin, yumurta, pudraşekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Aldığı kadar un ilave edip, sert kıvamlı bir hamur elde edin.
3. Hamuru iki bezeye ayırıp, merdane ile tart kalıbı ebadında açın.
4. Bir kat hamuru tart kalıbına yerleştirin.
5. Harç için rendelenmiş elma, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayıp, hamurun üzerine yayın.
6. İkinci kat hamuru yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika pişirin.
8.Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın..

devamı için

http://enleziztarifler.com/

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..