- Kategori
- Türk Mutfağı
Elmalı Pay
Malzemeleri:
1 paket (250 gram) margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harç İçin:
5 adet ekşi elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarifi:
1. Margarin, yumurta, pudraşekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Aldığı kadar un ilave edip, sert kıvamlı bir hamur elde edin.
3. Hamuru iki bezeye ayırıp, merdane ile tart kalıbı ebadında açın.
4. Bir kat hamuru tart kalıbına yerleştirin.
5. Harç için rendelenmiş elma, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayıp, hamurun üzerine yayın.
6. İkinci kat hamuru yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika pişirin.
8.Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın..
devamı için