Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
683
 

Elmalı Tarçınlı Kek

Elmalı Tarçınlı Kek
 

afiyet olsun!


Merhaba, tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözünden yola çıkarak haftayı iyilik güzellik haberleriyle yaşayabilmek dileğiyle bu gün  farklı şekilde hazırladığım bir kek tarifi paylaşacağım, sağlığınızdan yasaklar eksik olsun ama sofralarınızdan sevdikleriniz eksik olmasın dileyerek...

Elmalı Tarçınlı kek için malzemeler;

3 yumurta,

1 bardak toz şeker,

bir bardak sıvı yağ,

2 bardak un,

2 ekşi elma, limon kabuğu(arzuya göre  her meyve olabilir.)

bir paket kabartma tozu,

Bir tatlı kaşığı tarçın,

Bir bardak kadar çekilmiş ceviz içi,

Yapılışı;

Elmaları istediğiniz şekilde dilimleyip biraz limon suyu ekleyerek kararmasını engelliyorsunuz. Diğer bir kapta  yumurtalar çırpılır  şeker, yağ, limon kabuğu, un ve kabartma tozu ilavesiyle çırpma işlemine devam edilerek bildiğimiz kek hamurunu  çok sıvı olmayacak şekilde hazırlanır. Ceviz içini ekleyerek kağıt yayılmış tepsiye boşaltılır. Elmaların üzerine tarçın eklendikten sonra arzu edilen şekilde dizilir bekletmeden fırına verilir. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

 

Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Aslında bu yaştan sonra tatlı yemeyelim Cemile Hn:) Nasıl yakacağız o şekerleri! Ama tarçının faydaları saymakla bitmez! Masamda tarçın çubukları bulundururum. Kemir dur:)) Sevgiler.

Ata Kemal Şahin 
 05.05.2014 16:05
Cevap :
Vallahi çok haklısınız değerli Ata Kemal bey, fakat gelin görün ki alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor. Uzun süredir bu katagoriden uzaktım sadece yazı kısmında, en uzun ve keyifli zamanlarımı mutfakta geçiriyorum. Tarçın çubuklarından ben de çaylarımda yararlanıyorum müthiş kokusuyla iyi geliyor. Sağlığımıza yasakların girmeyeceği yıllar dileğiyle sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum  07.05.2014 0:33
 

Elinize sağlık Cemile hanım.Tarçın dolayısla faydalı ve lezzetli bir kek çeşidi.Hafta sonu deneriz inşallah.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 29.04.2014 11:24
Cevap :
Umarım beğenirsiniz Abbas bey, Gerçekten nefis oluyor ve çok kolay, teşekkür ediyorum selam saygılarımla  30.04.2014 23:44
 

Cemile Hanımcım Merhaba,içine ceviz ve tarçının girdiği kekleri çok seviyorum.Bu tarifinizi notlarıma aldım teşekkür ediyorum bugün deneyebilirim .Sevgi ve selamlarımla.

Şennur Köseli 
 29.04.2014 10:26
Cevap :
afiyet olsun sevgili Şennur hanımcığım, Ben de tüm telkinlere rağmen uzak kalamıyorum hamur işlerinden, teşekkür ediyorum sevgilerimle güzel arkadaşım  30.04.2014 23:34
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 221
Toplam yorum
: 2882
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 335
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Hayaller ve hayatların nasıl hızla değişebildiğini izliyoruz evlerimizde! ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster