- Kategori
- Türk Mutfağı
Elmalı tart tarifi
Elmalı Tart Tarifi
MALZEMELER:
İç harcı;
3 ad. elma
2 yemek kaşık toz şeker
2 çay kaşık tarçın
Hamuru;
125 gr. oda ısısında margarin
1 ad. yumurta
Yarım su bardak toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldık kadar un
Üstü için;
Pudra şekeri
HAZIRLANMASI:
Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacak için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdıknız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.