Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
921
 

Elmalı turta (muhteşem lezzetlere devam)

Elmalı turta (muhteşem lezzetlere devam)
 

işte benim turtammm , görüntüsü, pişirdikten sonra daha güzel aslında.


Hamur Malzemeleri;

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Harç Malzemeleri;

4 - 5 adet elma
yarım su bardağı şeker
Ceviz
Tarçın
Pudra şekeri


Önce elmaları soyup rendeliyoruz ve ceviz ve şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz

Harç soğurken hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu hazırlıyoruz ve bunun 1/3 nü ayırıyorsunuz. Orjinalde hamurum 1/3 ü dondurucuya atılıyor en üste rendelemek için ama ben üstü kafes gibi olsun diye ayırdığım hamurla üstünü süsledim

Hamuru elimizle tepsimize yerleştiriyoruz ve üstüne harcımızı döküyoruz. Daha sonra ayırdığımız hamurdan ince şeritler yapıp en üstü minik karelere bölüyoruz ve fırına veriyoruz. Piştikten sonrada üstüne pudra şekeri serpiştiriyoruz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

bayılırımmm, simay da çok sever aldım tarifi canım, ellerine sağlık

Dilek Fuçucı 
 22.10.2008 11:47
Cevap :
darısı bende yemenize :))) tarih rice edelim :)  22.10.2008 23:20
 

merhabalar sevda hanım, inanın dün aklıma siz geldiniz, sayfanıza girdim baktım en son gördüğümden sonra birşey yazmamışsınız, merak ettim inanın. ama bugün haberciden yeni bloklarınızın olduğunu görünce öyle sevindim ki. ayrıca bayılırım elmalı turtaya. bende ablama derim hadi yapta yiyelim diye, ama artık kendim yaparım. teşekkürler... sevgilerimle...

sakura 
 25.09.2008 12:33
Cevap :
Merhaba Sakura :) Elmalı turta görüntü itibarıyla zor gbi algılanabilir öylesine kolay ve pratik ki esasında...bir kez deneyin lütfen göreceksiniz son derece pratik..ama lütfen önce cheese cake 'i deneyin...şok olacaksınız öylesine kolay ki yapması....kek daha sorunlu bana göre, kabarmaması tam bir fiyasko oluyor , tadına da yansıyor ama bu tariflerde böyle riskler yok ...:) afiyet olsun şimdiden....yaptıktan sonra bana da haber veriniz .)) olur mu??? sevgilerimle  25.09.2008 17:10
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 86
Toplam yorum
: 266
Toplam mesaj
: 63
Ort. okunma sayısı
: 7787
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster