Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
827
 

Elmalı zencefilli turta

Elmalı zencefilli turta
 

Dün akşam yaptığım elmalı kek beğeni alıp yine sipariş verilince, bugünde biraz farklı yapıp, turtaya çevirdim.Hem akşam çay yanında, hem de çocukların okul çantaları için çok lezzetli bir alternatif oldu.Elma, zencefil ve fındık üçlüsünden harika bir lezzet.

Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr. tereyağ
1/2 su bardağı esmer şeker
1/4(çeyrek)su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı süt
2 su bardağından 1 parmak az un
10-12 adet iri döğülmüş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı karbonat(hamura ekleyince üzerine birkaç damla limon sıkın)
1 adet limon kabuğu rendesi
üzeri için:
4 adet orta boy misket elma veya yeşil elma
1, 5 yemek kaşığı esmer şeker
2-3 yemek kaşığı kayısı veya şeftali reçeli
Un dışında tüm malzemeleri karıştırıp yavaşça unu ekleyerek yedirin.26 cm çapındaki yuvarlak bir kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin.Hamuru tepsiye göre açıp yerleştirin
.Elmaların kabuklarını soyup, ince bir şekilde dilimleyin.Hamurun üzerine sıkça yan yana yerleştirin.Üzerlerine esmer şeker serpin.170 derece fırında orta kısımda yaklaşık 40-45 dk pişirin(turtanın orta kısmına bir kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa)
Fırından çıkan turtanızın üst kısmına fırça yardımı ile reçel sürün.(dilerseniz reçel yerine pudra şekeri de serpebilirsiniz)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 37
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 2816
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster