Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Emanete sahip çıkmak

Emanete sahip çıkmak
 

Türkiye, Cumhuriyet Tarihi’nin bugüne kadar yaşadığı en hassas güne, 22 Temmuz’a hazırlanıyor. O gün Türk halkı bir karar verecek. Verilecek bu kararın Ulu Önder Atatürk’ün yoktan var ettiği çağdaş Türk Cumhuriyeti’nin temel değerlerini yerinden oynatmaya niyetlenen mihraklar yönünde olmayacağına yürekten inanıyorum.

Yapılan “Cumhuriyet Yürüyüşleri”nde milyonlar coşku ile geleceğin umudunu haykırdı. Ülkemizde bir değişim yaşanıyor. Doğru algılanması gereken bir değişim. Bu değişim, Ankara’da başlayan, İstanbul, İzmir, Amasya, Çanakkale, Samsun, Denizli ve Berlin’de sürdürülen toplumsal kararlılığın dışa vurumudur.

Kurtuluş Savaşı'ndan yeni çıkmış, yorgun ve yoksul bir halkın, Türk Halkı'nın gönülden inandığı kurtarıcısının işaret ettiği yönetim şekline, Cumhuriyete sahip çıkması, destek olması, içinde bulunulan koşullarda bir mucize idi.

Bu mucizeyi yaratanlar bugün, bütün dünyanın hayret dolu bakışları altında milyonlarla meydanları doldurmakta ve büyük Atatürk’ün emanetine sahip çıkmaktadır

Alanları dolduranların ortak isteği, “solda birlik” gerçekleşti. CHP ve DSP güç birliği kararını aldı. Bu güç birliği, iki sol partinin oylarını artırmaları ve TBMM’ne daha çok sayıda milletvekili ile gelmek değildir. Amaç, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin, Cumhuriyet kazanımlarının, hukukun üstünlüğünün ödünsüz olarak yaşama geçirilmesidir.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel seçimleri, bizi temsil edecekleri ve ülkeyi yönetecekleri belirleyecektir. Demokrasiye inanan herkes sandığa gidip oyunu kullanmalıdır. Cumhuriyete sahip çıkmanın, Atatürk Devrimlerinden yana olmanın, ülkemizi ve ulusumuzu sevmenin gerektirdiği davranış budur. Kısır çekişmeler ve duygusallık içeren konularla zaman yitirilmemeli, oylar dağıtılmamalıdır. Oylar, doğru adreste toplanmalıdır. Barajı geçme şansı olmayan partilere verilen her oy yönetimde olmasını istemediğimiz partiye verilmiş olacaktır. Sandığa atılmayan her oy onların ekmeğine yağ sürecektir.

Unutmayalım, “ Alman Halkı Bir Yanlışlık Yaptı ve Sandığa Gitmedi.” (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=39922)

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..