Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Embesillik düzeyimiz ne?

Embesillik düzeyimiz ne?
 

Kaynak: İnternet


Ayy şekerim, bak şimdi içim nasıl rahatladı! Ak Saray milletinmiş!... Yani bizim... Boşuna gereksiz masraf falan demişiz ya la; tapusu Erdoğan'ın üstüne değilmiş!

Hangi danışmanlar böyle bir açıklama hazırlarlar, hangi mercilerden onay alır da geçer inanın bilmiyorum; tek bildiğim bir halk bu kadar da embesil durumuna düşürülmez!

Oy verenler baz alınıyor muhtemelen ancak onlara da ayıp yahu!

Oy verme yetisine sahip olanlar sana oy verdiler diye bu kadar da aşağılanmaz ki!

Hiç mi akılları yok, hiç mi beyinleri çalışmaz sanıyorsunuz?

Haa, "Çalıyorlar ama çalışıyorlar" dedikleri için siz öyle bellediniz!

Bakın şimdi benim de kafam karıştı... Sahi ya, sonuçta "Beraber yürüyorsunuz siz bu yollarda" ve en iyi siz tanırsınız seçmeninizi...

******

"Normal" denilen uluslararası bir değer var; beynin, kalbin, duyguların, sosyal ve coğrafi hareketlerin en doğal, en olması gereken, en rastlanılır halini ifade eder.

Normal şartlar altında, yani kısaca n.ş.a., aynı zamanda kimyada da sıklıkla kullanılan bir terimdir.

Normal şartlar altında cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilen her ülke vatandaşının bildiği bir şey vardır: Seçilen yöneticiler iş yapsınlar diye seçilmişlerdir.

Yaptıkları yanlışlar eleştirilebilir, vatandaşlar aksi yönde tavırlarını özgürce ortaya koyabilir ve "seçilmiş" kişiler de bu tarz eleştirilerden onurlu bir şeklilde çıkarım yapıp, ya vatandaşın sesine kulak verir, ya da feragat etme hakkını kullanır!

Her biri gayet iyi bilir ki onlların istemediği, onaylamadığı şeyler yapılmaz! Hele ki vatandaşın istemediğini belirttiği durumlar yargıya taşınmışsa, yargı da vatandaştan yana olmuşsa (ki bizim gibi ülkelerde masalımsı bir şeydir) hiç bir güç o yargı karşında duramaz!

Halbuki; yargı işine geldiğinde uyduğu, işine gelmediğinde uymadığı basit bir prosedür bizim hükümet için! 

Nasıl böyle bir hükme varıyorlar, tam olarak anlamış değilim ama ister seçmen olun, ister seçmeyen; hepimizi embesil yerine koyuyorlar ya...

"Ayy, ne bağrışıyonuz? Bu saray sizin! Bu uçak da... Ayıp ya hu!..." denildiğinde "Ayy kardeş, hakkını yemişiz garibin" diyecek kaç kişi vardır bilmiyorum ama eğitim düzeyinin bir göstergesi olduğunu gayet iyi biliyorum!

Eğitim düzeyinin her geçen zaman içinde neden düşürüldüğünü de gayet iyi anlıyorum!

N.Ş.A. her vatandaş bilir ki demokrasi ve cumhuriyet ile yönetilen ülkelerde padişahlık da, sultanlık da yoktur!

İstedim kendime saray yaptım gibi bir lüksü de yoktur hiçbir yöneticinin; bakmayın şartları fazlasıyla zorluyorlar!

Sıkıştıklarında "Bu saray milletin!", "Milletin gücünün göstergesi" falan diyerek planlanan cahilliğinizden yararlanıyorlar...

Biraz daha aynı cahillikle eğitim verildikçe, planlanan şekilde, "Yahu ne oluyor?" diye soran da kalmayacak!

Hesap verme zorunluluğu da olmayacak ki şu an dahi verilen hesabın "cehalet boyutunu" göz önüne aldığımızda, bizler de aynı kefeye konmuşuz çoktan!

(IQ, EQ ile aynı kefeye konulamayak olsak da "ciddiye alınmamak" konusunda aynı kefeye konulduğumuz kesin!)

(Bu arada; "embesil" zeka ile ilgili bir terimdir; günlük hayatta argo olarak kullanılsa da aslında zeka seviyesini belirlemekte kullanılır. Gereksiz yere terimleri de yıpratmamak gerek; bir sağlık durumunu hakaret olarak kullanmak kadar sigara içmeyi de "terbiyesizlik" olarak sunmak ne kadar yanlışsa "cumhuriyet", "demokrasi" gibi kavramların altlarının boşaltılması o kadar  yanlış ve tehlikelidir!

Mail: gulgun_2006@hotmail.com

https://twitter.com/Gulgunkaraoglu

 

 

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..