Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Embriyo savaşı...

Embriyo savaşı...
 

Görsel internetten alınmıştır.


Hollywood oyuncularından Sofia Vergara isimli kızımız iki yıl önce nişanlısından ayrılmış. Mutlu günlerinde bu çiftimiz ileride çocuk sahibi olabilmek için bir sağlık merkezine başvurarak, kızımız yumurtasını, oğlumuz da spermini vermiş ve iki embriyo oluşturulmuş. Tabii bu embriyolar dondurularak zamanı geldiğinde dünyaya gelmek üzere saklanmış.

Gelin görün ki bu uygulamadan altı ay sonra ünlü çiftimiz, hanım kızımızın haşin tavırları nedeniyle ayrılmış.

Eski nişanlı da bu embriyoların korunması için mahkemeye başvuruda bulunmuş, hani spermleri ziyan olsun istememiş ama kızımız bunu kabul etmemiş. Dava nasıl sonuçlanır bilemiyorum…

Bazı erkekler spermlerini nerelere saçtığını bile hatırlamazken, bir erkek embriyosuna sahip çıkıyorsa, nedeni ne olursa olsun bu güzel bir şey doğrusu.

Oysa bizde öyle erkekler var ki, eşiyle boşanmadan sonra çocuğuna asla sahip çıkmaz.

Eski eşine kızdığı için çocuğuna nafaka dahi ödemez.

Karısı ölmüşse, yerine gelen ikinci eşle arası açılmasın diye çocuklarını aile büyüklerine bırakır, yeni hayatında gülüp eğlenir.

Rahmetli annemin söylediği bir söz vardı; “Erkek, eşi hayattayken çocuklarına bir gözü kör olur, karısı ölür ya da boşanırsa iki gözü birden kör olur” derdi.

Mutlaka o da çevresinde gördüklerinden etkilenerek böyle ifade ediyordu erkeğin çocuğuna olan sorumluluğunu ya da sorumsuzluğunu. Çok da haksız değil hani…

Ancak hepsi böyle değil elbette erkeklerin. Tüm erkekler böyle dersek başımıza taş yağar maazallah…

İş yerimin önünde her sabah bembeyaz önlüğüyle simit satan bir amcamız vardı. Kahvaltı yapmadığım günlerde simit alırdım ondan. Çok güler yüzlü, melek gibi bir insandı. Eşi öldükten sonra üç yavrusunu okutabilmek için çırpınıyordu. Neden evlenmediğini sorduğumda boynunu büktü, ”Çocuklarımı üvey anneye emanet etmek istemedim” dedi.

Unutulmaması gereken şu;

Bu çocukları biz kendi arzumuzla dünyaya getiriyoruz, onlar istediği için değil. O halde, sorumluluğunu da birlikte yükleneceğiz. Çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlamak boynumuzun borcu olmalı. Evlilik bitse dahi, çocukların üzerindeki sorumluluğumuzu iliklerimizde hissedeceğiz, hissetmeliyiz. Aksi takdirde bir sürü sorunlu insan, sayemizde toplumda yerini almış olacak. Belki de geleceğin suçlularını oluşturacak bizim sorumsuzluğumuz…

Çocuklarımızı sevelim. Sevginin aşamayacağı hiçbir sorun yoktur…16 Nisan 2015

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..