Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Emek’li 1 Mayıs

Emek’li 1 Mayıs
 

...


Uçsuz bucaksız yeşilin hakim olduğu geniş bir bahçe düşünün...

Bir tarafta esen yel ile yaprakların salındığı, bir tarafta ise güneşin parladığı, çocukların koşuşturduğu, insanların birbirine hoşgörüyle baktığı, herkesin adaletli bir istifadede uyum içinde yaşadığı… Eminim hepinizin içinden böyle bir yerde olmak geçmiştir.

Bu gibi doğayla iç içe yaşayıp mutlu olanlar elbet vardır. Lakin her güzelliğin bir zıttı olmasa, karanlık ve soyut binalarda yaşayıp iletişimsiz kalmasak madalyonun öbür yüzünü göremez, hasretini çekemeyiz.

Globalleşen dünyaya ayak uydurmak insanoğlunun fıtratından ötürü kaçınılmaz. İlk insandan itibaren sürekli bir düzen tutturma çabasındayız hepimiz. Dünyayı her geçen gün daha da yaşanabilir hale getirmeye çabalıyoruz. Bu çaba yeri gelip gelenekten ve insanı bir arada tutan olgulardan kopsa bile yönetme ve yönetilme duygusundaki tatminsizliğimiz en yeniyi isteme arzumuzdan sanıyorum. Yönetme ve yönetilme kavramı ve faillerini birbirinden ayırmak “ doluya koysam olmuyor boşa koysam dolmuyor”dan öte değildir. Kıssadan hisse devlete millet, millete devlet gerekirken insanlığın devletten eski olduğunu baz alırsak devlet olmasa da millet hep vardır. Fakat millet de belli bir düzen içinde birbirine uyum sağlamazsa karışıklıklar boy gösterir. Devlet olgusunun ve millete hitabının millette sınıfsal bir otorite oluşturması da tabiî bir kaçınılmazlık olmuştur. İnsanlar zamanda ilerledikçe en tepenin dışındaki kesimin var ettiği uç nokta için çabalar olmuş ve arada uçurumlar oluşmuştur. Ortada da eşit olmayan bir terazide sarfedilen emek durmaktadır.

Hayatta sorumluluk duygusuna sahip her varlık bir amaç uğruna çalışmakta, emek vermekte. Bir anne, bir fabrika işçisi, aşıklar, dostlar, sahada top koşturan futbolcular, bal yapan arılar, uçan kuşlar hatta vücutlarında öldürücü zehir taşıyan yılanlar dahi bir görev bilincinde, işlerinin peşinde. Bu nedenle 1 Mayıs’ı ve hepimizin zihninde “işçi” deyince beliren kesime indirgemeden tüm insanlığa mâl etmenin uygun olacağı kanısındayım.

Hayatta bir amaca bağlanıp emek sarfedip herkesin özgür düşüncesini dillendirebildiği ve adaletin her daim sağlandığı bir toplumda  “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olsun.

 

  

 
Toplam blog
: 37
: 1229
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Farkındalığı fark ettirmenin amaçlı yolcusu. ..