Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Emek verimliliği artıyor ama reel ücretler düşüyor...

Emek verimliliği artıyor ama reel ücretler düşüyor...
 

Dün Yeni Asya gazetesinde vicdani bir haber vardı.

Haber şöyleydi;
 
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, sanayide son 12 yılda emek verimliliği artışının yüzde 70 olmasına karşılık çalışanların reel ücretlerinin yüzde 12,5 oranında gerilediğini ifade etmiş.
 
Gerçekten de son yıllarda dünyada "kriz" var. Bu kriz ülkemizde de zaman zaman hissediliyor. Ülkede işsizlik problemi bir gerçek. Devlet milyonlarca kişiye sosyal destek veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sürekli proje  üretiyor. Devlet bir ara personel sayısını epey azaltmıştı ama şimdi tekrardan 
personel sayısını sosyal devlet gereği artırıyor. Özel sektör istenilen düzeyde istihdam artışı sağlayamıyor. Ekonomi özel sektör ağırlıklı oldu ama refah artışından  emek kesimi yeterince faydalanamıyor. Bu işi bu yüzden ciddiyetle takip etmek lazım. Çalışma Bakanlığının reel ücret artışlarını takip ederek dengelerin bozulduğu  zamanlarda araya girip bu dengelerin tekrar kurulmasına yardımcı olması lazım. Siyasi partilerin, meslek odalarının da bu konuyu gündeme getirmeleri gerekir.
 
Gazeteler ve dijital medya da sorumluluklarını yerine getirmelidir. Çünkü medyada sürekli şirketlerin iyi haberleri veriliyor. Arada bir aksayan yönler de  dillendirilmeli, böylece mağduriyetlerin önüne geçilmesi için çalışılmalıdır.
 
Sermaye tabana adil bir şekilde yayılmalı ki sağlıklı bir gelişmemiz olsun.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..