Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Emekli albaylar cuntası..!

Emekli albaylar cuntası..!
 

Uykunuz kaçtığında ne yaparsınız..? Yapacak daha yararlı bir işiniz de yoksa televizyonun karşısına geçer tartışma programı izlersiniz.. Ama çoğu zaman bu tartışmalar uykunuzu daha da kaçırır..

Ali Kırca, meşhur Siyaset Meydanı'nda "önemli" bir konuk ağırlıyor iki haftadır. Geçen haftasını pek izleyemedim, çünkü uykum kaçmamıştı; ancak bu haftaki programın son bölümlerini izlemekle asıl uyku kaçıranın ne olduğunu anlamış oldum..

Programın konuğu "efsane" albay Erdal Sarızeybek.. Emekli albayımız almış eline kalemi, geçmiş beyaz tahtanın karşısına verip veriştiriyor; karıp karıştırıyor.. Otuz yıllık geçmişi olan terörü "Son bir harekat" la bitiriveriyor. Bunun kitabını da yazmış üstelik. Arada bir kitabı da eline alıp göstermeyi ihmal etmiyor.

Albay şunu söylüyor: Türkiyedeki siyaset terörü bitirmek bir yana besliyor; tererö ancak bir "albaylar cuntası" bitirir..! Bu iddiayı söylerken, siyasi çözümlerden, sosyal yaklaşımlardan, ekonomiden de dem vurmayı ihmal etmiyor.. Hem nalına hem mıhına vuruyor.. O vurdukça, alkış sesleri yükseliyor..

Ünlü Ancherman Ali Kırca, bir şey yapmak istiyor.. Yapmak istediğinin raiting avcılığından ileri geçen bir amacı olduğu kesin.. Çünkü sadece siyaset değil, hukuk da yargılanıyor.. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Özden, ülkenin Başbakanına kadar herkes adeta terörü destekleyen bir kumpasın içindeymiş gibi sergileniyor.. Emekli Albay veryansın ediyor, gençler alkışlıyor; Ali Kırca avuçlarını oğuşturuyor..

Başbakanla İmralıdaki terör başı aynı şeyi düşünüyormuş; bu terör başı nasıl beyanatler verebiliyormuş (sanki başında Başbakanının kendisi bekliyormuş gibi); Terörün kaynağı nasıl kesilemiyormuş.. Bütün bunların sorumlusu aslında "siyaset" miş, Avrupa Birliği imiş, İnsan Haklarını savunan aydınlarmış.. Sanki bütün bunlar yokken, bütün bu hukuksal düzenlemeler hayata geçmemişken, terörün sonu getirirebilmiş gibi..!

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, ağlamaya hazır sulu gözleriyle çizimler yaparak anlatıyor.. Anlattıkları herkesin bildiği şeyler elbette. Ancak Sarızeybek"'in çözüm önerisi orijinal; Kerküke kadar yürüyüp, 1930'larda yapamadığımızı bugün yapmak..Amerikanın Irakı işgali gibi bir işgal yapmak.. İşin ilginç yanı, albayımız bu işgalin Amerikaya nelere mal olduğunu da söylüyor bir yandan.. Çelişki çelişki üzerine ama ortam "milli" duygularla ısındırılmış bir kere, ne söylese alkış alıyor..

Emekli Albay, işi bize verin yirmi günde bitirelim, diyor.. Son bir harekat yapacakmış, işi kökünden halledecekmiş. Kıbrısı, Azerbaycanı, Afganıstanı, Kerkükü fethedecekmiş.. Tıpkı bir zamanlar Enver Paşa'nın yapmaya çalıştığı gibi.. Enver Paşa'nın bu fütürsuz "kahraman" lığının bize nelere mal olduğunu yeni yeni anlamaya başlarken, yeni bir "efsane" Show tv.de, yeni seferlere çıkmaktan bahsediyor..

Fakat, Sayın Albay, kendisi ve kendisi gibi düşünen bir kaç kişinin dışında nerdeyse tüm ülkeyi "hain" olarak görürken, bu topyekün seferberliği kimlerle yapacağını söylemiyor.. Bırakalım DTP gibi Kürt kökenli partileri, ülkenin yarısının oyunu almış iktidar partisi de onun nazarında PKK işbirlikçisi..

Program, Yazar Emekli Albay Erdal Sarızeybek'in son kitabı "Son Harekat" in iyi bir reklamı oldu.. Ama bunun ötesinde, bu son harekat hayata geçerse mazallah, bütünüyle "sonumuz" olacak, buna hiç şüphe yok..!

Ali Kırca, bu tür konuklarla ne yapmak istiyor acaba..?
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..