Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Emekli Maaşlarına Zam -Erkeklere Doğum İizni- 6645 Sayılı Torba Yasa 2015

6645 sayılı “İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile getirilen yenilikler konusundaki açıklamalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Bu yazımızda emekli aylıklarına getirilen zamlar ve erkek işçilere eşlerinin doğum yapması nedeniyle getirilen “doğum izni” konusu üzerinde duracağız.

Emekli Aylıklarına Getirilen Zam

Emekli aylıklarına zam konusunda, 6645 sayılı Yasanın 58. maddesi ile 5510 s. Kanuna geçici 65. maddenin eklenmesi ile düzenleme getirilmiştir. İlgili zamdan sigortalılar ve hak sahibi konumundaki kişiler de yararlanabilecektir.

Tüm sigorta kollarındaki emeklilere zam yapılmış mıdır?

Maalesef tüm sigorta kollarındaki emeklilere ilişkin zam yapılmamıştır. Maddede sadece 4/1-a(SSK) ve 4/1-b(Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalıların ve hak sahiplerinin faydalanabileceği belirtilmiştir. Dolayısıyla 4/1-c(Emekli Sandığı) sigortalıları ve hak sahiplerinin getirilen zamdan yararlanma imkanı söz konusu olmayacaktır.

Ancak burada şunu da belirtmek gerekir ki 4/1-a(SSK) ve 4/1-b(Bağ-Kur)`dan aylık ve gelir alan kişilerin tamamına da artış olmayacaktır.

Artış miktarı ve şekli nasıl olacaktır?

2015 yılından önce bağlanmış, 2015 yılı Ocak ödeme döneminde ve Temmuz ödeme döneminde her yıl düzenli olarak yapılan 6 aylık zamlara göre arttırılmış gelir ve aylıklardan;

1.000,00 TL(dâhil) ve altında olanlar 100,00 TL tutarında,

-  1.000,00 TL`nin üstünde olanlar da 1.100,00 TL tutarında arttırılacaktır.

Görüldüğü üzere yapılacak zam 2015 yılındaki Ocak ve Temmuz dönemlerinde yapılacak 6 aylık zamlardan sonra 1.100,00 TL`nin altında aylık ve gelir alanların faydalanmasını sağlayacaktır. Yoksa Ocak ve Temmuz dönemlerindeki zamlarla 1.100,00 TL(dahil)nin üzerinde aylık ve gelir alanlar ilgili maddeyle getirilen zamdan yararlanamayacaklardır.

2015 yılında bağlanacak malûllük, yaşlılık(emeklilik) veya ölüm(dul ve yetim) aylıklarının 2015 yılı Ocak ayı itibariyle hesaplanan aylık tutarları yukarıda belirtmiş olduğumuz şekilde arttırılarak ödenir.

İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasından hak kazanılan gelirlere esas günlük kazanç hesabına giren;

- Son takvim ayı 2015 yılının birinci yarısına ait olanlara bağlanacak gelirler, 2015 yılının Ocak ve Temmuz ödeme dönemlerinde yapılacak yıllık artışlar ve yukarıda belirtmiş olduğumuz artış şekline göre yapılacak zamma,

-  Son takvim ayı 2015 yılının ikinci yarısına ait olanlara bağlanacak gelirler ise Temmuz ayındaki zam ve yukarıda belirtmiş olduğumuz artış şekline göre yapılacak zamma göre belirlenir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz artış tutarı;

- İş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında,

- Ölüm dosyalarında hak sahiplerine hisseleri oranında,

-  Yabancı ülkelerle akdedilen sosyal güvenlik sözleşmeleri uyarınca kısmî gelir ve aylık almakta olanlara, ülkemiz mevzuatına tabi olarak geçen prim ödeme gün sayılarının, sosyal güvenlik sözleşmesine göre nazara alınan toplam prim ödeme gün sayısına olan oranına göre uygulanır.

Erkek İşçilere Doğum İzni

6645 sayılı Kanunun 35. maddesiyle 4857 sayılı İş Kanuna “Mazeret İzni” başlıklı ek 2. madde eklenmiştir.

Maddeyle işçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi halinde ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun vefatı halinde üç gün ücretli izin verileceği düzenlenmiştir.

Yine işçinin, eşinin doğum yapması halinde işçiye beş gün ücretli izin verilecektir. Böylece memur babalara verilen ücretli doğum izni hakkından, 4857 s. Kanuna tabi çalışan işçi babaların da yararlanması sağlanmıştır.

İlgili maddeyle işçilerin en az % 75 oranında engelli ve süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilecektir.

İlgili madde 6645 sayılı Yasanın Resmi Gazete`de yayımlandığı tarih olan 23.04.2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Dolayısıyla 23.04.2015 tarihinden sonra belirtilen durumların ortaya çıkması halinde işçiye belirtilen gün sayısı kadar ücretli izin verilir.

Av. Erdoğan KAYA

www.gurselavukatlik.com

 

 

 
Toplam blog
: 190
: 1419
Kayıt tarihi
: 26.06.14
 
 

Avukat ..