Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Emekli olamayanlara Kredi müjdesi

SGK borcunu ödeyemediği için emekli olamayan vatandaşlara Cumhurbaşkanı'ndan müjdeli haber geldi. Bundan böyle primlerini ödeyemeyen Bağ-Kurlular borçlarını peşin ödeyerek emekli olabilecekler.

6552 sayılı Torba Yasa ile getirilen düzenleme doğrultusunda, emekli olamayan vatandaşlar 31 Aralık 2014 tarihine kadar SGK'ya başvuruda bulunarak, durdurulmuş sürelere ait hesaplanan tutarları en geç 2 Şubat 2015'e kadar ödemeleri ile beraber bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek.

Ancak emekli olamayanlar için bir başka sıkıntı vardı. Belirlenen tutarları ödemek için bankadan çektikleri kredilerdeki yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düşeceklerdi. Bunun için en mantıklısı SGK'nın bankalarla protokol imzalaması olacaktı.

Primlerini ödeyemediği için emekli olamayanların yüzünü güldürecek haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalarla SGK'nın önümüzdeki günlerde Halkbank ile bir protokol imzalayacağını belirtti. Bu protokole göre 0,97 aylık faiz ve 36 ay vadeli kredi vermek suretiyle Bağ-Kur’lulara borçlarını ödeme ve emekli olma imkanı sağlanacak. Aynı zamanda kredi borcunun bankadan kredi çekilen tarihten üç ay sonra ödenmeye başlanması da mümkün olacak.

 
Toplam blog
: 4
: 365
Kayıt tarihi
: 10.11.14
 
 

3 Sene boyunca özel bir bankada kredi tahsis uzmanı olarak görev aldıktan sonra, ayrıca borsa ile..