Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan son yapılan zamlara tepki gösterdi

Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan son yapılan zamlara tepki gösterdi
 

BURDUR EMEKLİ SEN ŞUBE ÜYELERİ


Her Yapılan Zam, Fakirlerin ve Emeklilerin Daha Da Fakirleşmesidir

Yılbaşından bu yana sağanak halinde gelen ve toplumun başını döndüren ve moralini bozan elektrik, doğalgaz ve benzin zamlarına şiddetli tepki gösteren Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan, her yapılan zammın, halkın ve emeklilerin daha da fakirleşmelerine neden olacağını vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Özcan, AKP iktidarının dikiş tutmayan bütçe açıklarını kapatma ve krizin faturasını halka çıkarma yolunda yılbaşından bu yana başta emekliler olmak üzere halkın kullandığı temel tüketim mallarına zam üstüne zam yapmasını sert bir şekilde eleştirerek, “her yapılan zam, fakirlerin ve emeklilerin daha da fakirleşmesidir” dedi.

EMEKLİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

Özcan, “ülkedeki 10 milyona yaklaşan emekli kitlesinin büyük çoğunluğunun bugün 1000 lira sınırına dayanan açlık sınırının altında maaşla geçinmek zorunda bırakıldığı”nı, “gerçek bir İntibak Yasası çıkarmak yerine sahtesini çıkararak emeklilerle alay etme yolunu seçmiş olan AKP Hükümetinin ise yılbaşından bu yana zam yağmuruyla halkın ve emekli kitlesinin başını döndürmüş olduğu”nu belirterek, “cüzdanındaki paranın yüzde 20’sini alıp götürmüştür” ifade etti.

EKONOMİNİN TIKIRINDA OLDUĞU İDDİASINA KARGALAR BİLE GÜLÜYOR

Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Kargaların bile güldüğü ekonominin tıkırında olduğu iddiasıyla ortaya çıkan AKP Hükümeti, çöken bütçe hedeflerini tutturmak için zam üstüne zam yapmakta, her seferinde halkın ve emeklinin zam miktarı kadar fakirleşmesine neden olmaktadır. AKP muhiplerinin pompaladığı ekonominin tıkırında olduğu umudu, icra dosyalarının ya da yeddi emin depolarının duvarlarına çarparak parçalanıyor.

ZAMLAR, SİYASAL

İKTİDAR ZULMÜNÜN SOMUT GÖSTERGESİ

“Mart sonunda yapılan yüzde 18,72 oranındaki zammın ardından şimdi de yüzde 9,8 oranında yapılan zamla doğalgaz kullanıcıları, geçen kış 100 liralık doğalgaz faturası ödeyenler bu kış 130 lira ödeyecekler. Mart’taki yüzde 9,26 oranındaki elektrik zammına yüzde 9,81 oranında yeni bir zam yapıldı. Elektrikte 6 aylık bütçe yamama ya da yanlış dış politika uygulamalarının yarattığı ekonomik krizi halkın sırtına yıkma zammı yüzde 19,97 oldu. Daha önce 50 liralık elektrik faturası da 60 liraya tırmandı. Elektrik ve doğalgaz fiyatları tüketicilerin cebini yakacak. Şu tablo iktidar zulmünü somut bir şekilde ortaya koyar:”

İĞNEDEN İPLİĞE ZAM YAĞMURU

“İktidarın ekonomik zulüm tablosu” olarak aşağıdaki rakamları ileri süren Özcan,

“Memura      : Yüzde 4+4 (yıllık bazda yüzde 6) zam

“Asgari ücrete: Yüzde 12,37 zam    

“Doğalgaza  : Yüzde 30,35 zam

“Elektriğe     : Yüzde 19,97 zam

“Benzine       : Yüzde 9,97 zam yapıldığı”nı, “zamların bütün piyasaya patlak mısır gibi yayılacağı”nı ve “iğneden ipliğe zam yağmurunun halkın belini bükeceği”ni iddia etti.

BÜTÜN SORUN ÜRETİMSİZLİK EKONOMİSİNDE

Özcan açıklamalarına devamla şu görüşleri ileri sürdü:

“TESK Başkanı Palandöken çığlık çığlığa, cezaevlerini esnafların doldurduğu haykırıyor. Esnaf çökmenin, batmanın, bitmenin can havliyle yaşamını sürdürüyor. Esnaf, tüccar, sanayici tüm üretim erbabı, 10 yıldır sıcak para diktası tarafından ekonominin kenarlarına sürüldü. Bütün kötülüklerin anası, mafya-tarikat-gladyo rejiminin dört sülüğünün hâkim olduğu üretimsizlik hastalığı almış başını gidiyor. Batı destekli bölücü PKK terörü, bir Amerikan projesi olan BOP çerçevesinde Türkiye’nin Ortadoğu kriz bölgelerine ve Suriye’nin üzerine sürülme politikaları ve bütün bunların bir sonucu olarak sağanak halinde gelen zamların yarattığı ekonomi terörü tüm halkın ve emeklilerin belini büküyor.

“Son 10 yılda icra dosyaları yüzde 50 artışla 10 milyondan 25 milyona çıktı. Aileler parçalanıyor, boşanmalar almış başını gidiyor. Kentler fuhuş yatağı olmuş. Şartlar bozuldukça, pahalılık artıkça toplum şiddete bulandı; sokaklar cinayetlerle sarsılıyor, toplum acı haberlerle, şehitlerle geriliyor.”

“Böyle devlet, böyle hükümet yönetimi mi olur?” diye sorgulayan Özcan, “kimsenin yarın ve can güvenliği kalmamış.” Dedi.

KARNI AÇ İNSANLARLA DEMOKRASİ VE BARIŞ OLMAZ!

“Karnı aç olarak büyüyen bir çocuğun ülke barışına katkısının olmayacağını, öfkesini ve nefretini her fırsatta ortaya koyacağını, kanunlara saygılı olmayacağını bilmek için allame olmaya gerek yoktur” diyen Özcan, “aç insanlara barış ve demokrasi uygulayamazsınız. Açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmadan sokaklardaki cinayetleri, şiddeti ve terörü durduramazsınız” şeklinde iddia da bulundu.

ZAMLAR GERİ ALINSIN; EMEKLİ SEN MUHATAP ALINSIN!

Özcan sözlerine şöyle son verdi:

“AKP Hükümeti’nden zamları derhal ve behemehâl geri almasını, açlık sınırının altında ücret alan emeklinin gerçek İntibak Yasasını derhal ve behemehâl çıkararak en düşün emekli maaşını 1500 lira yapmasını, en önemlisi de emeklilerin örgütlenme ve ifade özgürlükleri ve hakları üzerindeki devlet baskısına son vererek ve sendika statü yasasını ihdas ederek Emekli Sen’in derhal ve behemehâl muhatap alınmasını talep ediyoruz.”

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..