Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Emekli Sen Yeşilova temsilciliği lokali açıldı

Emekli Sen Yeşilova temsilciliği lokali açıldı
 

Birkaç ay önce kurulan Emekli Sen Yeşilova Temsilciliği yeni adresine kavuştu, Temsilciliğin, Belediye Başkanı Nuri Özbek’in değerli ve büyük katkılarıyla lokal olarak işletilecek şekilde tasarımlanan yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan, Burdur Şube Sekreteri Ahmet Karaoğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, CHP Yeşilova İlçe Başkanı Okan Kurd ve Emekli sen üyelerinin katıldığı törende kurdeleyi Nuri Özbek kesti.

Açılışta yaptığı konuşmada emeklilerin sorunlarına değinen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan, sağlık ve eğitim sorunlarından maddi sorunlara kadar emeklilerin birçok sorununun yığıldığı, ancak bu sorunların çokluğu oranında da ilgilenenin olmadığını, bunda esas arızanın bizzat örgütlenmeye sıcak bakmayan emekli kitlesinin kendisi olduğunu belirtti. İnsanın kendi kendisine faydası yoksa ülkeye millete de faydasının olmayacağını, emeklilerin kendi sorunlarına ilgi duyup örgütlenmeye koşmaya başladıkları gün sorunlarının çözümünün çorap söküğü gibi geleceğini vurgulayan Özcan, “örgütsel mücadele olmadan siyasal iktidar ancak lütuf yapar. O da çamurda debelenme lütfüdür. Emeklinin ise lütfe değil, örgüte, sendikaya ihtiyacı vardır. Bakın size yakınlardan bir örnek vereyim. Her örgütsel eylem duvara konan bir taştır. Seçimlerden önceki birkaç yılda Emekli Sen’in yaptığı İntibak Yasası eylemleri, en sonunda İntibak Yasasını iktidar partisinin seçim beyannamesine konmasını sağladı. İktidar her ne kadar halkı kandırma yoluna giderek sahte bir İntibak Yasası çıkardıysa da en nihayet eskiden esamisi okunmayan bu yasanın kamuoyunu yaratmış oldu. Bir de 10 milyonu aşkın devasa bir uyuyan dev olan emekli kitlesinin Emekli sen’de örgütlendiğini düşünün bir kez, neler yapılmaz ki!” diye konuştu. 

Özbek yaptığı konuşmada, emeklilerin çok kalabalık bir kitle oluşturduğunu, örgütlenmiş olsalar CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi siyasal iktidarı değiştirecek bir kuvvet oluşturabileceklerini belirterek Temsilcilik binasının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..