Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Emekli sıçrıyor

Emekli sıçrıyor
 

Mesleğimin ilk yıllarında, günlük gazetelerimizden biri sürmanşetten büyük punto ile MEMURLAR SIÇRIYOR başlığı altında bir haber yapmıştı.

Belediye kahvehanesinde oturmakta olan üç dört öğretmenden birisi rahmetle andığım, şeker hastalığı nedeniyle genç yaşta gözlerini kaybetmiş olan İ.Ö öğretmenimizdi. Gazeteyi eline almış ve yüksek sesle gazetedeki  başlığı; sıçrıyor sözcüğündeki rı hecesindeki r sesini düşürerek “memur sıçıyor” biçiminde okumuştu da memur maaşlarıyla ilgili şişirme haberleri pek güzel hicvetmişti.

Yıllardır emeklilerin durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili yapılması düşünülenler gündemden düşmüyor. İktidar partileri konuyu sömürmeyi sürdürüyorlar. Bakan açıklama yapmış ve ; “ İntibak yasasının, emeklilerin durumlarının kademeli biçimde iyileştirilmesini sağlayacak biçimde çıkarılacağı” müjdesini vermiş.

Hükümete yakınlığı ile bilinen bir sendika olan Emekli Bir-Sen genel başkanı; “ İntibak yasasının çıkarılması ile işçi emeklilerinin 750 TL. ek göstergelerle ilgili düzenleme ile de memur emeklilerinin 780 TL. daha fazla maaş alacağını” belirtmiş.

Demek oluyor ki seksenli yıllarda memurlarda olduğu gibi günümüzde de “ Emekliler sıçrayacaklarmış.”  Ne diyelim? Hayırlı olsun! 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..