Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Emekliler promosyonda üç yılın sonunda 354 TL zarar mı edecek?

Emekliler promosyonda üç yılın sonunda 354 TL zarar mı edecek?
 

Nasıl mı?

Önce anlatılan promosyonla başlayalım. Emekliye Banka Promosyonu ödemeleri önümüzdeki aydan itibaren başlıyor. Kamu bankalarından başka 18 özel banka da emeklilere banka promosyonu ödemesi için SGK ile anlaşma imzaladı.

Buna göre bankalar emeklilere maaşlarına göre 3 yıllık için bir defaya mahsus 300 ila 450 lira arasında ödeme yapacak. Emekliler ortalama 375 TL promosyon alacaklar.

Emeklinin promosyonu alması için öncelikle hesabının bulunduğu şubeye gidip sözleşme imzalaması gerekiyor. Ardından emeklinin kredi kartı alması veya hesabını kredili mevduat hesabına (KMH) çevirmesi ya da bireysel emekliliğe başvurması gerekiyor. Bunların yanında da 2 fatura için otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekli.

Emekli promosyon almak için sözleşme imzalarsa kart alması gerekiyor. Kartın da faizi ve aidatı var. Talimatla kesilecek faturaların da komisyonu var.

Tüm emeklilerin 36 ay için alacağı promosyonun ortalaması 375 lira olacak. Alınacak promosyonu, 36 aya bölerseniz emekli ayda 10 lira 41 kuruş alacak.

Ancak kart faizi ve fatura komisyonu ile emeklinin cebinden ayda 20 lira 25 kuruş çıkacak.

Yani banka 3 yıl için emeklilere ortalama 375 TL verirken zorunlu olarak sunduğu hizmetler sonucunda banka kendisinden 3 yıllığına 729 TL alacak.

‘Promosyon müjdesi’ için emeklinin cebinden üç yıl için 354 TL daha ek para çıkacak.

Gördüğünüz gibi emekli bu işten zararlı!

Yani “Dağ fare doğurdu.”

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..