Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Emeklilere uygulanan maaş politikası

Emeklilere uygulanan maaş politikası
 

işte emekli


Emekli bir devlet memuru olarak, devletimizin emekli devlet memurları arasında uyguladığı ücretlendirme politikasını şiddetle ve nefretle kınadığımı öncelikle belirtmek isterim.

Emekliler arasında çeşitli faktörlere bağlı olarak ücret farklılıkları olabilir ve olmalıdır da. Buna kimsenin bir diyeceği yoktur ve olmamalıdır.

Bu faktörler, eğitim durumu hizmet süresi, çalışma şartları gibi sıralanabilir.

Ancak, yirmibeş yıl memuriyetin yirmi üç yılını normal düz memur olarak yapan ve arkasından iki yıl milletvekilliği yapan bir kimsenin Milletvekili olarak yüksek ücretlerle emekli olması kabul edilebilir bir yaklaşım olabilir mi?

Milletvekilliği çok mu zor bir iştir? Bu işi yapamayacak tek bir insan var mıdır ülkemizde? Bence yoktur.

Sokağı süperen çöpçülerin yaptıkları iş bile milletvekilliği yapmaktan bin kere daha zordur. Peki bunların aldıkları emekli aylıklarına bakalım. Hangisi daha çok aylık alır?

Çöpçü yaptığı işin zorluğu yanında milletvikilinden en az on kat daha az aylık alır. İşte sistemin adaleti budur.

İşiniz ne kadar zor ise aylığınız veya emekli aylığınız o kadar az, ne kadar kolay bir iş yapıyorsanız aylığınız veya emekli aylığınız o kadar fazla olacaktır.

Bir emekli başka bir emeklinin onda biri kadar aylık alamıyor. Bu sistemi ayakta tutan ve bu çarpıklıkları göremeyen iktidar veya muhalefet kim olurlarsa olsunlar, bunlara devlet nasıl emanet edilebilir?

Adalet duygusu olmayan insanların yönettiği bir ülkede işlerin daha iyi gittiğini söylemek mümkün değildir. Daha iyi yani bir öncekinden iyi anlamında bir kelime olarak ikna edici gelse bile hiç bir anlamı yoktur.

On bin lira emekli aylığı alanla bir lira veya daha altında emekli aylığı alanların ihtiyaçları arasındaki fark nedir acaba? Söyleyim hiç bir fark yoktur. Sadece çok alan  gücü elinde bulunduranlar zümresinden az alan ise güçsüzler zümresindendir.

Hani Anayasamızdaki eşitlik ilkes ivardı nerede? O ilke bu işlerde asla işlemez. O ilke suç işlediğiniz zamanlarda bile size başka güçlüler zümresinden olanlara başka şekillerde uygulanır.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Ama inanın bizler biliyoruz o güçlüler bilmiyor bizler kadar.

Her defasında onların ileri sürdükleri argümanların başında ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlar ve bu zorlukların aşılması iddiası gelir.

Maaş zammı almaya gelince onlara on bizlere bir. Bu nasıl adalet bu nasıl vicdan duygusudur?

Hani desem ki iktidar böyle de muhalefet böyle değil. Asla diyemem. Muhalefet bu konularda iktidardan farklı tek bir iddia veya proje sunduğu yok.

Kardeşim, sen kaç lira aylık alıyorsun ben kaç lira? Bunu gel konuşalım. Ey muhalefet milletvekili var mısınız?

Sizin yaptığınız işler çok mu zordur diyorsunuz, siz gelin biz sizin aldığınız paranın yarısına yapacağız o işleri var msınız?

Bin bir türlü demogoji ile elinize geçirdiğiniz milletvekilliği işinden köşeyi dönüyorsunuz. Bize hangi faydanız oluyor?

Ben otuzbeş yıl görev yaptım kaç lira emekli aylığı aldığımdan haberiniz var mıdır? Eminim sizler onu bile bilmezsiniz.

Yeter artık tüm Türk halkı seçtiği insanlardan yüz yüze hesap sormasının zamanı gelmiş ve geçmektedir. Her vatandaş karşılaştığı bir siyasetçiye şu soruyu sormalıdır "kardeşim seninle ben eşit olacak mıyım, değil ise neden" buna alacağı cevap kendisini tatmin ederse o siyasetçiye oy versin.

Parti taassubundan herkesin kurtulması gerekir. Aksi halde bu düzen böyle sürüp gidecektir.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..