Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '15

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Emeklilere yapılan seyyanen zammın maliyeti…

Emeklilere yapılan seyyanen zammın maliyeti…
 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibinin yararlanacağını 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağını seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacağını açıkladı.

Bildiğiniz gibi SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği.

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin ocak ayında 100 lira seyyanen zammın yanında 2015'in Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacak.

Seyyanen yapılan "100 “ liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıyacak.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık zamdan, yaklaşık 8 milyon 830 bin dosya sahibi yararlanacak

Buna bir de 2016 yılı içerisinde emekli olacakları eklediğimizde,  seyyanen zammın yıllık maliyeti yaklaşık 10,5 milyar lira olacak.

Ülkenin bugünlere gelmesinde emeklilerin geçmişte ürettiği değerlerin önemi yadsınamaz.

Sosyal devletin referans noktalarında birinin de emeklilerin memnuniyeti olduğunu söylemek biraz abartı olsa da 100 lira 100 liradır deyip, bir kenara çekilip, iktidarı alkışlamak abesle iştigaldir!

Ülke insanını ayrıştıran bir iktidarın emeklileri de ayrıştırmasında şaşacak bir durum yok! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam verirken, memur emeklileri, şehit, dul, gazi, yetim aylıklarının görmezden gelinmesi, AKP iktidarının ekonomi yönetimi için sıradan bir olay gibi görünüyor.

Günlerden beri asgari ücretin 1300 liraya çıkartılması yönündeki sözde çalışmalar devam ederken, hala işverenle iktidar anlaşamadı. İşverenler hala işçiye verilecek üç kuruşluk zammı devlete yıkmak peşinde.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..