Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Emeklinin adı yok..!

Emeklinin adı yok..!
 

Ak Parti iktidar olduğunda, yaptığı ilk icraat, içler acısı duruma gelmiş olan emeklilerin durumlarını bir parça düzeltmek olmuştu. Bunun için, kafadan Yüzer YTL zam yapılmıştı emekli aylıklarına..

Bu icraatıyla, ezilenden yana olduğunu, belli bir ücret adaleti gözeteceğini ortaya koymuş oluyordu iktidar. Çünkü, çalışanların sahibi vardır, iktidarla pazarlık yapma gücü vardır, ancak emeklinin sahibi yoktur. Şayet siz iktidar olarak sahip çıkmazsanız..

Türkiye, seçim sath-ı mailine girmiş bulunuyor. Bunun siyasete yansıması, ücretlerde iyileştirme, kredi imkanlarını artırma ya da CHP gibi muhalefetseniz, elinizde bulunan illerde su parasından feragat etme olarak gerçekleşiyor. Bu cümleden olmak üzere, hükumetimiz memur maaşlarına Yüz ile Üç Yüz YTL arasında zam yapıyor. İzmir'i kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan CHP, İzmir'de suyu bedava yapıyor (Bedava su, arsenikli de olsa baldan tatlıdır, ne de olsa..)

İyi, güzel şeyler bunlar.. Ama bu ülkede bir de “emekliler” var. Şu günlerde kimsenin aklının ucundan geçmeyen emekliler.. Sendikası, sahibi ve pazarlık gücü bulunmayan emekliler..! Kimse bunlardan bahsetmiyor. “Emeklinin adı yok” yani..!

Evet ama, emeklinin adı yoksa da Demokrasi gereği hala “oy” hakkı var.. Tıpkı çalışanlar gibi, emekliler de yaklaşan seçimlerde bir oy haklarını kullanacaklar.

Öteki illeri bilmem; ancak, AKP ve CHP arasında bu yerel seçimlerin mücadele “odağı” olacak olan İzmir, emeklisi çok bir memlekettir. Bu gerçeği, parti yetkilileri hatırlatmıyorsa, ben buradan Sayın Başbakana hatırlatıyorum. Çok önem verdiğiniz İzmir’i kazanmak için, ne yapın edin, emeklilere de bir şeyler yapın..!

“Kendim için istiyorsam namerdim” demeyeceğim; çünkü taze emekli olarak kendim için de istiyorum..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..