Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Emenike Beşiktaş'ta ne yapar?

Millet olarak siyahî oyunculara sempatimiz var. Sanıyorum bu durum siyahların tarih boyunca genellikle zor durumda kalmasından ve bizim de zor durumda kalanlara karşı sevgi damarlarımızın kabarmasından kaynaklanıyor. Fakat Emenike’ye duyduğumuz sempati onun ten renginden ziyade henüz bir sezonu dahi tamamlamadığı Spor Toto Süper Lig’e attığı goller, güçlü fiziği ve bitmeyen enerjisi ile damga vurması ile ilgili.

Nijeryalı golcü, geçen sene Bank Asya 1. Lig’de başladığı ve attığı 16 golle takımının Süper Lig’e çıkmasında önemli rol oynayan başarılı performansını bu yıl da Süper Lig’e taşıyınca büyüklerin radarına yakalanmakta fazla gecikmedi.

Nitekim son günlerde gündemin en önemli konularından biri şu oldu: Emenike Beşiktaş’a ha geldi ha gelecek!

Bugün itibariyle, her oynadığı maçta rakip stoperleri perişan eden ve aynı standardı hemen hemen her maçta yakalayan Emenike’nin gittiği her takıma katkı sağlayacağı aşikâr. Fakat kesin olmayan şey Emenike’nin gittiği her yerde K.D Karabükspor’daki üst düzey performansını sahaya yansıtıp yansıtamayacağı.

Olası transfer bu kapsamda değerlendirildiğinde Beşiktaş’ın Emenike’ye ihtiyacı olduğu konusu ciddi şekilde tartışmaya açık. Bu tartışmanın birinci kaynağı Beşiktaş’ın Holosko transferi. Hatırlarsınız 2008 yılında Vestel Manisaspor’dan Burak Yılmaz ve Koray Avcı ile birlikte verilen 5 milyon avro karşılığında transfer edilen Holosko, Beşiktaş’a gelmeden önce tabiri caizse Süper Lig’in Emenike’siydi ancak Slovak oyuncunun siyah beyazlılara geldiği ilk dönemler dışındaki performansı bir türlü vasatı aşamayınca Holosko kendine yıllar sonra ancak İBB’de yer bulabildi.

Diğer taraftan Emenike, geniş alanları, top sürmeleri ve rakipleri geçmeleri seven bir futbolcu; bu şekilde bir fırsat yakaladığında da onu durdurmak oldukça zor. Fakat Karabüksporlu Emenike’nin bulduğu kendine uygun pozisyonları Beşiktaşlı Emenike’nin de yakalayacağını düşünmek oldukça iyimser bir yaklaşım olacaktır. Çünkü hiçbir takım Beşiktaş karşısına Karabükspor maçının anlayışı ile çıkmamakta, savunmayı kalabalık tutmakta ve öncelikle gol yememeyi hedeflemektedir. İşte bu katı savunmalar karşısında Emenike’nin nasıl bir performans göstereceği önemli bir tartışma konusu.

Emenike ile ilgili bir diğer soru işareti Nijeryalı oyuncunun Schuster’in sisteminde kendine nasıl yer bulabileceği ile ilgili. Zira santrafor mevkisinde tek futbolcu ile oynayan Schuster’in Emenike’ye forma şansı verebilmesi için aynı formayı Almeida, Bobo veya Nobre’den alması gerekiyor ki bu noktada özellikle Almeida’nın yedek kalması takım içerisinde başka sıkıntılara da yol açma tehlikesi taşıyan oldukça kritik bir karar niteliğinde.

Son olarak bu transfer olasılığını değerlendirirken Emenike için ödenecek ücreti de dikkate almak gerekiyor. Henüz medyada söz konusu işleme ilişkin bir tutardan bahsedilmedi ancak tecrübeler gösteriyor ki Beşiktaş yönetimi Emenike’yi transfer etmek istiyorsa her türlü fedakârlığa katlanacak ve Karabükspor’a en az birkaç milyon avro ödemekten çekinmeyecektir.

Sonuçta Emenike ortaya koyduğu müthiş performans ile herkes için çok cazip bir seçenek durumunda fakat bu oyuncunun Beşiktaş’ta pozisyon bulma zorluğu çekeceği, siyah beyazlıların hassas kadro yapısı ve bu transfer için ödenecek tutarın hatırı sayılır bir meblağ olacak olması gibi veriler dikkate alındığında söz konusu transferin süksesi kadar riskleri de olduğunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Demem odur ki çiçek dalında güzel.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..