Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Emirgan Lale Festivali'ne Gitmek İstemez misiniz?

Emirgan Lale Festivali'ne Gitmek İstemez misiniz?
 

Rengarenk Laleler


Bu yıl 13.sü düzenlenen İstanbul'un Lale Festivali rengarek laleler eşliğinde istanbul'u süslüyor. Nisan ayında başlayıp Mayıs'a kadar sürecek olan bu festivale giriş ücretsiz. Özellikle haftasonu çocuklu aileler koru içerisindeki büyük çocuk parkında eğlenceli vakit geçirebilirler. Masalarda piknik yapılabilir ve bolca lale fotoğrafları çekebilirsiniz.

Emirgan Korusu'nda açan laleler seyrine doyulmaz bir manzara oluşturdu. İstanbul'un dört bir yanından gelenler trafiği durma noktasına getirdi. Ayrıca özel olarak koruya tur düzenleyen firmalar, direk Emirgan İskelesine gelen deniz otobüsleri de trafiği oldukça aksatabiliyor. Mümkün olduğunca hafta içi daha sakin dönemlerde gelmeye çalışın ve muhteşem güzelliğin keyfini çıkarın.

İçerisinde adlarını renklerinden alan 3 adet köşk vardır. Sarı Köşk, Pembe Köşk, Beyaz Köşk. Belediye Sosyal Tesisleri gibi düşünebilirsiniz. Buraya gelenlerin büyük bir kısmı sabah erken gelip kahvaltılarını da bu köşklerin bahçesinde, muhteşem lale kokuları arasında yapıyor. Kimileri de sadece çay kahve içip muhteşem Emirgan manzarası izliyor.

Kahvaltı tercih ederseniz : 09:00 - 14:00 arası 

Sarı Köşk
Kuş evi görünümünde inşa edilen köşk, süsleme sanatının en ince detaylarına sahiptir diyebiliriz. Buradaki köşkler arasında en iyi manzarası olan Sarı Köşk'tür

Pembe Köşk
Tipik bir Osmanlı Evi görünümündeki bu köşk, uzunca bir dönem paşaların seyit mekanı olarak kullanılmıştır.

Beyaz Köşk
Emirgan Korusu'ndaki en güzel, en botanik düzenlemeye ve bitki çeşitliğine sahiptir. Özellikle bahar aylarında açan rengarenk laleler ve ağaçlar arasında çok güzel bir havaya bürünmektedir.

Nasıl Gidilir?
Sarıyer'e giden tüm İETT otobüslerine binip Emirgan'da inebilirsiniz.
Ulaşım: Üsküdar'dan direk deniz otobüsü seferleri eklendi. Üsküdar- Emirgan Deniz Otobüsleri kullanarakta gidebilirsiniz.

Keyifli gezmeler 

 
 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..