Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '20

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Emitt'2020 Fuarı

Bilindiği gibi; gezmek, görmek, eğlenmek, dinlenmek amacıyla yapılan gezilere turizm, gezen kişilere turist denir.

Turistlerin ziyaret ettiği bölgeye bıraktığı dövizler, ülkenin ödemeler bilançosuna katkıda bulunur. Ayrıca Turizm, ekonomiye yeni iş olanakları sağlar.'

Hal böyle iken Alanya bölgesindeki kimi otellerin özelikle yerli turistlere hoş davranış göstermediği,ayrılmış yerleri sattıkları  ve bu bölgeye gelen insanların tatile gitmekten kaçındığı, bilenen bir gerçektir. (Gerekirse otel adı vererek örnek gösterilir!) Hatalardan ders almak ya da hata yapanları cezalandırmak, başlı başına başarıdır.

                                                                               ***

30 Ocak Perşembe günü Emitt Fuarına katılımın ilk saatlerden itibaren yoğun olduğunu gözlemledim.

Bu yıl ‘24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ adı ile anılmaktadır. 30 Ocak - 02 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt, dünyanın en büyük dört turizm fuarından birisi olarak sunulmaktadır.

Geçmiş yıllarda 60.000’in üzerinde sektör profesyonelini ağırladığı görüldü. Uluslararası tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve coşku verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin yanı sıra çok sayıda gezip görme amaçlı ziyaretçiler katıldı.

En önemlisi geçmiş yıllarda 14 hol açılmışken bu yıl bu sayının 7’de kaldığı ve çoğu standartların da boş olduğu gözlere yansıdı!  Elazığ, Malatya, Kırşehir, gibi kimi illeri gözler aradı. Ne ki çoğu illerin katılmadığı saptandı.Hal 2'deki Konferans Alanındaki 'Başkanlar Forumu'nu izledim. 

İşin garibi bu yıl stantlarda bakkal türü satışların çokluğu da dikkatlerden kaçmadı ve anlamsız bulundu! Bu durumun Emitt ruhu ile çeliştiği ziyaretçiler tarafından dile getirildi. Yönetimin gereken önlemleri alması gerektiği de konuşuldu.

            Görüşme, tanışma ve konuşma fırsatı bulduğum kişiler şunlar oldu:

Hacıbektaş Belediye Başkanı A. Yoldaş Altıok, Menderes Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nuriye Kayalar, Granada Satış Sorumlusu Amaral Abdyldaeva, Mevlana Bazaar Sahibi Abdulvahap Polat, Tursab Genel Sekreteri Melike Ertekin, Kahramanmaraş Otel Germanicia’dan Fehmi Büyükdereli ve Genel Müdür Gökhan Büyükdereli, Bozcaada’dan Ürünleri Genel Müdürü Ayhan kurtuldu ve Şenol Uslu, Gaziantep Fersıs Masmana Ürünleri Kurucusu Ali Hayta, Pamukkale Tropolis Oteli Genel Müdürü Ahmet Ahmetoğlu, Yalova Black Bırd Termal Oteli Genel Müdürü Rahmi Çağrı Kaya, Balıksesir BŞ Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kağıthane Güreş Ağası yazar Yusuf Yoldaş, sıklıkla termallerine gitme fırsatı bulup yazılar yazdığım Hattuşa Termal Otelleri İcra Kurulu Üyesi Doğan Doğan ile Özgür Kış…(Ayrıca Mehmet Ali Doğan konuşuldu. Açılacak olan Hattuşa Termal Otellerinden söz edildi…)

Yazımızla ilgili bir başka gerçeğe dönüş yapacak olursak; ikilemsiz gönülden gönüle yol vardır. Sivas'ın meşhur valisi Halil Rifat Paşa: "Gidemediğin yer senin değildir." sözünü söyleyen bir yönetici… Paşa, yol yapımına önem vermiş... Ünlü sözü, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün duvarlarına bile yazılmıştır. Yol sadece "Karayolu" demek değildir. Elbette ‘Gönülden gönüle’ de yol var.

                                                                               *

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..