Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '06

 
Kategori
Emlak
 

Emlakta kariyer mi? Para mı?

Sıkıntılı bir operasyon ve dinlenme süreci nedeniyle yeni yazım biraz gecikti. Dün iş hayatına tam olarak dönüş yapabildim ve bugün erkenden yazmaya başladım.

Bugün yine uzmanlık alanım olan emlak ile ilgili bir konuyu işlemek istedim. Şimdi size bir tercih sorusu soracağım. İş yaşamınızda hedefiniz nedir? Aslında bu sorunun iki cevabı var. Birisi kariyer diğeri para. Baktığınızda cevabı çok kolay verilebilecek bir soru değil. Hele bu soru size bir başkası tarafından sorulup cevabı o an duyulmak isteniyorsa işiniz daha da zorlaşıyor. Para seçeneğini seçip paragöz olarak algılanmak istemeyeceksiniz eminim. Ama yine hiç şüphem yok kendi iç sesiniz para diyebilseydim keşke diyecektir. Üzülmeyin ya da kendinize kızmayın çok doğal bir tepki bu. Bu soruyla karşılaştığınız dönem iş hayatında en az 3-5 yılınızı bitirdiğiniz ve belli konularda yetkinliğe ulaştığınız zamana denk gelecektir. Peki bu soruyu size kim soracak ? Patron adayınız mı ? yoksa IK sorumlusu mu ? Hayır ikisi de değil. Onlar bu soruyu size asla sormazlar.

O halde bu soruyu kim size soruyor ? Bu soruyu soran girişimci ruhunuzdan başkası değil. Artık zamanı gelmiş ve girişimci ruhunuz dile gelmiştir. Girişimci ruh öyle birşeydir ki olgun ve yetkin bir insanda aniden ortaya çıkan ve sizi özgürlüğe davet eden itici bir güçtür. Bu gücü frenlemeniz oldukça zordur. Çünkü vaadettiği şeyler kariyerle kolay kolay elde edilemeyecektir. İş hayatı ve kariyer sürenizin patronun iki dudağı arasında belirlenmesine izin vermemeniz, çalışma ve tatil zamanlarınızı kendi kendinize belirleyecek olmanız, bol kazanç ile dilediklerinize sahip olabilme potansiyeli cezbedici vaatlerdir. "Hadi artık kır zincirlerini, elde ettiklerin gelip geçici ve sana bağlı değil, patron her an seni kapıya koyabilir herşeyi kaybedebilirsin oysa sen güçlüsün, herşey senin kontolünde olacak çünkü artık patron sensin" diyerek girişimci ruhunuz sizi kışkırtır.

Peki bu dönemde ne yapmak lazım. Öncelikle sakin ve kontrollü olmak ve bunu doğal karşılamak gereklidir. Girişimci ruh daima doğru söyler. Ama onun dediğini doğru uyguladığınız sürece... Yapınıza, yetkinliklerinize ve olanaklarınıza uygun bir patronluk bulduğunuzda girişimci ruh haklı çıkmış olur ve artık para kazanmaya başlarsınız.

Günümüzde girişimci ruhu dile gelmiş hemen hemen her insanın minimum finansal olanaklarla patron olabileceği ender işlerin başında emlak sektörü geliyor. Emlak danışmanı olarak ya da emlak ofisi sahibi olarak patronluğu yaşayabilirsiniz. Emlak işinin ne kadar keyifli olduğunu ve insanı mutlu ettiğimi önceki yazımda ifade etmiştim. Zamanı gelmiş olan her insana girişimci ruhuna evet demesini ve bunu emlak işi ile değerlendirmesini dilerim.

 
Toplam blog
: 11
: 1154
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1997 – 2001 Re/max Türkiye, 2001 – 2005 Century 21 Türkiye ve son olarak 2005 -2010 Realty World Tür..