Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Emniyet Huzur Toplantısı yapıldı

Emniyet Huzur Toplantısı yapıldı
 

2012 yılı İlçe Emniyet Huzur Toplantısı yapıldı

İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2012 Yılı Huzur Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Beykoz’da 2011 yılına göre, suçlarda yüzde 10 oranında bir azalış var.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün “ polis ile halk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla” her yıl mutad olarak düzenlediği Huzur Toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü tarafından Beykoz’un emniyet ve asayiş ile ilgili verilerinin aktarıldığı “huzur toplantıları”nda Beykoz Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı da hazır bulunuyor ve muhtarlar, STK temsilcileri, esnaflar, öğretmenler, okul müdürleri ile vatandaşların asayiş bağlamındaki sorun ve taleplerini dinleyerek, notlar alıyorlar.

Geniş yelpazeli katılım

Beykoz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında gerçekleşen Huzur Toplantısı, bu yıl Kavacık Asia Princess Otel’de gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Kalaycı’nın hazır bulundukları toplantıya Beykoz muhtarları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, idari yöneticileri ile vatandaşların yoğun katılım gösterdikleri görüldü.

Huzur Toplantısı, Atatürk ve silah arkadaşları ile asker ve polis şehitleri için yapılan saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başladı.

Erkan Demirci: 2011 yılına göre, suçlar yüzde 10 oranında azaldı

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci yaptı. Konuşmasına,        “ Bu çalışmalarımızı, Beykoz için herkesin üzerine düşen görevler üzerinde tekliflerde bunarak, halihazırda yürütülen Emniyet hizmetlerini daha etkin ve optimum memnuniyeti arz edecek şekilde sağlama arayışı içerisine bulunmak adına maksimum düzeyde devam edeceğimizi belirtiriz” sözleriyle başlayan Beykoz İlçe Emniyet Müdürü, “zira bizler sizlerin huzurunuzu temin etmek adına buradayız ve kapımız siz değerleri vatandaşlarımıza 24 saat açık” dedi.

Toplam Kalite Yönetimi ilkeleri çerçevesinde hizmet veriyoruz

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, hizmet kalitelerini Toplam Kalite Yönetimi ilkeleri doğrultusunda arttırmak ve vatandaşların desteğini sağlamak maksadıyla çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Demirci, “ sizden aldığımız güç ile sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

İlçe Emniyet, şu anda dağınık birimler halinde hizmet veriyor

Beykoz’un İstanbul’un en düşük suç oranına sahip ilçelerinden biri olduğu bilgisini veren İlçe Emniyet Müdürü, şu anda Beykoz’un farklı bölgelerinde dağınık olarak hizmet sunmakta olduklarını ancak Kavacık Rüzgarlıbahçe’de yapımına devam edilen yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte hizmet müdürlüklerinin bir araya toplanacağın kaydetti.

8 mobese kamerası daha yerleştirilecek

Katılımcılara, suçların aydınlatılması noktasında mobese kameralarından oldukça faydalandıkları bilgisini veren Erkan Demirci, Beykoz’da halihazırda 24 adet mobese kamerası bulunduğu belirterek, özellikle ana arterlere ve kaçış istikametlerine olmak üzere önümüzdeki ay içerisinde sekiz yeni kamera daha yerleştirileceğini söyledi.

Suç oranı yüzde 10,17 azaldı

Bir slayt sunumu eşliğinde Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü faaliyetleri ve Beykoz asayişi ile ilgili olarak bilgiler aktaran Erkan Demirci, “ ilçede 2012 yılındaki suç oranı 2011 yılıyla kıyaslandığında, suçlarda yüzde 10 düzeyinde bir azalma görüldüğüne” işaret etti.

Bu, Beykoz için güzel bir gelişme

Beykoz’da 2011 yılında 3 bin 933 adet olay görüldüğünü ifade eden Emniyet Müdürü, 2012 yılına gelindiğinde ise bu rakamın 3 bin 533’e indiğini belirterek, “ yaklaşık yüzde on oranında bir azalma var. Bu, Beykoz için güzel bir gelişme” dedi. Demirci, özellikle mala karşı işlenen suçlar ile şahsa karşı işlene suçlarda gözle görülür bir azalma olduğuna işaret etti.

Rakamlar ile Beykoz’da işlenen suçlar

İlçe Emniyet Müdürü, 2012 yılına genel olarak bakıldığında, Beykoz’da işlenen 5 bin 186 adet suçun sayısal dağılım bilgisini de verdi:

“ Hırsızlık suçunda olay sayısı bin 3 adet, mala karşı işlenen suçlar 560 adet, şahsa karşı işlenen suçlar 2 bin 674 adet, narkotik olayları 518 adet, mali kaçakçılık olayları 69 adet, terör olayları (slogan atma şeklinde gerçekleşti) 1 adet, Fikir ve sanat eserleri suçları 361 adet.”

97 adet silah ele geçirildi

Müdür Erkan Demirci, sözlerinin devamında, “ İlçe Emniyet Müdürlüğü 2012 yılı icraat verilerini” de şu şekilde aktardı: “ Ele geçen narkotik madde (esrar) 1633 gr., ele geçen narkotik madde (hap) 620 adet, silah 97 adet, mazot 1800 kg, yakalanan şüpheli sayısı 115 kişi, tutuklanan 25 kişi, korsan CD 550 adet, kaçak sigara 1771 adet.”

Okulların önünde ekipler var

Çocuk Bürosu’nun faaliyetleri kapsamında bulunmakta olan okulların önünde 20 adet ekip ve 12 yaya devriyenin de hazır bulundurulduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü, “ buralarda önleyici ekiplerimiz de yani resmi ekiplerimiz de görev almaktadır. Bunlar, bölgesinde bir olay olduğu zaman okulumuzun önünden o olaya intikal etmektedir” dedi.

TDP, çocukları uyuşturucuya alışmalarından önce vazgeçirmeye çalışıyor

Toplum Destekli Polislik projeleri ile ilgili olarak da katılımcıları aydınlatan Demirci, Beykoz’daki narkotik suçlarının engellenmesi için TDP’nin sorunlu çocukların aileleriyle ve okul idareleriyle temaslara geçtiği bilgisini de verdi ve “ TDP, çocuklarımız uyuşturucuya alışmadan veya alıştıktan kısa bir süre sonra onları bu alışkanlıktan vazgeçirmeye çalışmaktadır” dedi.

Yücel Çelikbilek: Huzurlu yaşamanız için çalışıyoruz

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci’nin sunumunu tamamlamasının ardından ise Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek söz aldı.

Yücel Çelikbilek, konuşmasına Beykoz’da 2012 yılının huzurlu geçtiğini belirterek ve 2013 yılının da aynı şekilde huzurlu geçmesi yönündeki temennisiyle başladı.

“ Toplum yaşadıkça emniyet ile ilgili vakaların da olacağını”belirten Çelikbilek,               “ Emniyet bunun için var, adalet bunun için var” dedi. Belediye Başkanı, tüm kurum, kuruluş, muhtarlık, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak el ve gönül birliği içinde hareket ettiği takdirde, Emniyet Müdürlüğü’nün görevlerinin de o derece kolaylaşacağını ifade etti.

Rakamlar, arazide konuşulanlar ile örtüşmüyor

Sözlerini, “Konuşulanlar ile rakamlar tam örtüşüyor mu desem” şeklinde sürdüren Belediye Başkanı, “ arazide suç oranlarıyla ilgili olarak konuşulanlar ile buradaki rakamların çok örtüştüğünü de söyleyemem. Ya vatandaş Emniyet’e gitmiyor, her şeyi anlatmıyor ve bilgi dışı kalıyor veya bizimle karşılaştıklarında farklı şeyler söylüyor” dedi.

Rüzgarlıbahçe’deki İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına övgü

Kavacık’ta beş yıl önce yapımına başlanan İlçe Emniyet binasının, “ tamamen Emniyet Müdürlüğü’nün özel gayretleriyle” ortaya çıktığına da vurgu yapan Belediye Başkanı, İlçe Emniyet eski Müdürü Hakan Boydak’la birlikte başlayan söz konusu çalışmada emeği geçen tüm İlçe Emniyet müdürlerine de teşekkür etti.

Emniyet’in 2013 yılında yeni binasına taşınacağını belirten Çelikbilek, İstanbul’daki Emniyet Müdürlüğü binaları arasında Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının “ en anlamlı bina” olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı, “ Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binasını devlet yaptı, bunu ise arkadaşlarımız yaptı” dedi.

Beykoz’da bazı yollar ikiye bölünecek

Beykoz’daki parklanma sorunu konusunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı, ilerleyen dönemlerde Beykoz’da bazı yolları ikiye böleceklerini kaydetti. Çelikbilek, Beykoz’da araba sayısında artışlar olduğunu ifade ederek, bu koşullar altında trafiğin tıkanmamasının mümkün olmadığını kaydetti. Belediye Başkanı, şunları söyledi: “ Bu kadar yoğun bir alanda, şehirleşen bir kültür içerisinde bu sıkıntılara da göğüs germek zorunda kalacağız. Hiç problem olmasın? Araba almayın o zaman. Arabalara binmeyin, problem yok. Vatandaşımın bu konudaki hassasiyetini fark ediyorum. Beykoz’un birçok yolunu ikiye böleceğiz. Artık kimse oralarda park edemeyecek. Yolu böleceğiz, hiç kimseye park imkânı vermeyeceğiz. Peki nereye park edecek bu adamlar arabalarını? Araba alırken düşünsünler; yurt dışında öyledir. Yurt dışında önce park yerinizi buluyorsunuz, sonra arabanızı alıyorsunuz. Hem çağdaş olacağız diyeceğiz, hem de köylülük yapacağız; ikisi bir arada gitmez; değişeceğiz.”

Yücel Çelikbilek, konuşmasını sadece Beykoz’a, İstanbul’a ya da Türkiye’ye değil, tüm dünyaya huzur dileyerek sonlandırdı.

Süleyman Erdoğan: Beykoz, asayiş anlamında kötü değil

Başka bir program dolayısıyla toplantıya soru- cevap bölümünde katılmak durumunda kalan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise, Huzur Toplantısı türündeki geniş katılımlı toplantıların çok verimli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Beykoz Kaymakamı, “ Bataklıklar oluşturmamak için elbirliği içinde çalışılması gerektiğini” ifade ederek, “ hepimiz sıfır sorun arzu ediyoruz ama bir de içimizde yaşadığımız çağın belli handikapları var” dedi. Şehirde yaşamanın bedelleri olduğunu kaydeden Erdoğan,  “ Biz, bataklık oluşturmamaya gayret edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Söylemlerde bulunurken “kıyaslamalar” yapmak gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “ Bir boyutuyla baktığımızda Beykoz’da büyük sorunlar görülebilir ama İstanbul’un ilçeleriyle kıyasladığınızda, bu kadar geniş bir alanda aslında halkımızın çok saygıdeğer olduğunu, asayişi bozucu faaliyetlerden mümkün mertebe kaçındığını göreceğiz. Kıyasladığımızda asayişimiz kötü değil; kıyaslamadığınızda ise kıyamet kopar ama sıfır olmaz bu. Bunları dikkate alırsak, daha iyi olur diye düşünüyorum.”

Hangi birinin önünde ekip tutacaksın?

Sözlerinin devamında herkesin okul çıkışlarında bir ekip istediği hatırlatmasında bulunan Erdoğan,“ bu kadar ekibi bulabilirsek, sadece okul çıkışında değil, eğitimin başından sonuna kadar koyarız ama biz şunu istiyoruz aslında: Polisi ve jandarmayı toplumda ne kadar az gösterirsek, demokrasimiz o kadar yerleşmiş olur. Önemli olan onların suç ve suçlu olduğunda ortaya çıkmaları” diyerek, “  Polis ne diye okul önlerinde tur atacak? Şu kadarlık geniş bir alanda bir sürü okul var, hangi birinin önünde ekip tutacaksın?” diye sordu.

Erdoğan, polis ekiplerinin okul önlerinde görülmesinin bir fayda sağlamayacağını belirterek, önemli olanın, baştan önlem almak olduğunun altını çizdi.

Soru- cevap bölümüne geçildi

Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın konuşması sonrasında ise soru- cevap bölümüne geçildi.

Toplantıda hazır bulunanlar, İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Kalaycı’ya emniyet ve asayiş konusundaki talep ve şikâyetlerini ileterek, sorularını yönelttiler.

Toplantıda dile getirilen sorunların ana başlıkları

Toplantıda dile getirilen konular ana başlıklar olarak şu şekilde sıralandı:

Beykoz’daki trafik sorunu, ilçenin kendi trafik ekibinin olmayışının yarattığı eksiklik, parklanma sorunları, yaya kaldırımı işgalleri, Barbaros Hayrettin Paşa Lisesi ile Beykoz Belediyesi arasında son dönemlerde yaşanan trafik ve buradaki mobese kayıtlarında görülen aksamalar, Görele Mahallesi’nin Jandarma ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki bölünmüşlüğünün olaylara müdahalede yarattığı sorunlar, okulların uyuşturucu konusundaki endişeleri, baz istasyonlarının halk nezdinde yarattığı huzursuzluk, film ve dizi çekimleri sırasında yaşanan sorunlar, yaya kaldırımlarına konulan reklam panolarının yarattığı problemler, Paşabahçe eski polis merkez karakolunun saçaklarından dökülen taş parçaları.

İkram ile son buldu

Beykoz İlçe Emniyet Huzur Toplantısı, katılımcılara yapılan ikramın ardından son buldu.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

foto galeri için bkz: www.beykozguncel.com

 

 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..