Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '11

 
Kategori
Trafik
 

Emniyet şeridi ne işe yarar?

Emniyet şeridi ne işe yarar?
 

Emniyet Şeridi İhlali


Trafik kurallarına uymamanın marifet sayıldığı ülkemizde, meydana gelen trafik kazalarında ortaya çıkan maddi ve manevi kayıpları dünyanın hiçbir ülkesinde göremeyiz. Çünkü bizde kuralları çiğnemek, böbürlenme ve uyanıklık olarak telak ki edilen bir akıl tutulmasıdır. 

2010 Yılında Türkiye genelinde 300 bin trafik kazasında 4300 kişi hayatını kaybediyor, 200 bin kişi yaralanıyor ve meydana gelen maddi hasar 980 milyonun üstünde bir rakam oluşturuyor. Bu da gösteriyor ki hepimizin trafik kazasına uğrama riskinin fazla yüksek oluşudur. 

Trafikte kazaya uğrayan vatandaşların, maddi ve manevi kayıplarının yanında, tedavilerinde de sorun yaşanması sıkıntılara neden oluyor. Kaza yerine süratle intikal edilmesini sağlıyacak olan ''Emniyet Şeridi'' nin açık olması gerekmektedir. Ve ilk müdahalenin acilen kazazedelere yapılmasının hayat kurtardığı bilinciyle hareket edilmelidir. O nedenle emniyet şeridi ihlallerinden kesinlikle kaçınmalıyız. 

Trafik kazalarının oluşumunda, motorlu taşıtlar, yol ve insan faktörü önemli rol oynuyor. Kazalar neticesinde, can ve mal kayıpları her geçen gün biraz daha artıyor, buda toplumda sosyolojik, fizyolojik ve psikolojik yıkılmalara, zedelenmelere yol açıyor. 

Kara yollarında emniyet şeritlerinin ne kadar önemli olduğunu, ne işe yaradığını bilmeyen sürücü olduğunu pek sanmıyorum, lakin gelin görün ki , emniyet şeritlerini ihlal eden ve kırmızı ışıkta geçen araç sürücülerine 2010 yılında 418 bin ceza kesilmiş. Emniyet şeridi ihlali , 100-130 tl arasında bir cezayı kapsıyor olmasına rağmen ihlaller hız kesmeden devam ediyor. 

Emniyet şeritlerini kullanabilecek araçlar, acil hallerde ambulanslar ve emniyet otolarıdır. Bunların dışında kamuya ait olsun hiçbir araç kullanamıyor. Kullanırsa ceza kesiliyor. Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ihlalleri denetliyor olmasına rağmen, İstanbul'da Fatih ve Boğaziçi köprü yollarında ihlaller var hızıyla devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde trafik akışını engelliyor ve tehlike yaratıyor. 

Aşağıda emniyet şeriti ihlalleri 25/06/2011 F.S.M Köprü otabanı... 

 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..