Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Emperyalizm ve Atatürk

Emperyalizm ve Atatürk
 

'Emperyalizm veya yayılmacılık, bir devletin veya ulusun, başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunmaya çalışmasıdır.'

http://tr.wikipedia.org/wiki/Emperyalizm

''Kemal'i alt edememek; Batı'nın, dolayısı ile emperyalizmin içinde bir uktedir. Tam herşey yolunda giderken, tekere çomak sokan Kemal'i asla unutmamışlardır. Bu nedenle bizlerin gözünde onu kötüleyip, bizi değişik yerlere yönlendirip, emellerine ulaşmak istemektedirler.'' (Tekbaşına/MB) Onun izinden gideceğimize söz verdik ama maalesef başaramamız için çalışıyorlar. Gençler, uyanın artık! Gençliğe Hitabı'nda, sizi tam da bu konularda uyarıyor Atatürk. Geleceği o zamanlardan görmüş çünkü.
http://www.istanblues.org/forum/index.php?action=hitabe

Osmanlı'nın çökmesi Atatürk'ün suçu değil ki! O kadar ihtişamdan ve gururla geçen yüzyıllardan sonra neden çökmüş madem? O ise; çöken, gururu ezilmiş bir imparatorluktan neler çıkarmış! Buna hiç de mecbur değilken üstelik! Neyi sorguluyoruz şimdi, neden gururumuzu kurtardığımızı ve dünyaya örnek olduğumuzu mu?

'Türkiye, kurulduğu zaman ve kurulurken, ezilen ve sömürülen dünyada bağımsızlığın simgesi olmuş! Hem de dünyanın en sorunlu bölgesinde. Hindistan'ın İngiltere'ye başkaldırmasında, Afrika ülkelerinin Avrupa'ya karşı savaşında; dün Castro'nun, bugün Chavez'in Amerika'ya meydan okuyan duruşunda örnek olmuş Mustafa Kemal Atatürk.' (Prof. Dr. Erol Manisalı. - Bu ve benzer bilgileri bildiği ve yazdığı için terorist ve organize suç işleyen biri ilan edilen ve Ergenekon'dan içeri alınan hocalarımızdan sadece biri!!!)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Erol_Manisal%C4%B1

Bir diğeri de Prof. Dr. Türkan Saylan!!!
http://www.istabip.org.tr/icerik/prof-dr-turkan-saylan-arkasindayiz/

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx? aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=931031&Yazar=%C4%B0SMET%20BERKAN&Date=14.04.2009&CategoryID=97

Ama bir yandan da araştırırsanız, karalama politikaları yüzünden ne kadar ters bilgiler de bulabilirsiniz bu kişilerle ve yaptıkları ile ilgili!!! Gerçeği bilmeyenlerin o kadar rahat inanabilecekleri şeyler ki hem de!

Şaka gibi! Ne komik bir ülke burası!!! Artık gözümüzü açma zamanımız gelmedi mi?
 
Toplam blog
: 61
: 937
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Yazmak sorumluluk istiyor. Zor iş, başka bir alem. Yaşamın ta kendisi gibi. ..