Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Emre Belezoğlu’nun üzerine gidilmesi haksızlıktır

Emre Belezoğlu’nun üzerine gidilmesi haksızlıktır
 

Emre Belezoğlu Milli Futbol Takımı'nın, Macaristan ile yaptığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında, atılan ilk golün ardından basın tribününe doğru yaptığı "kol" hareketi büyük tepki toplamış.

Emre, milli maçta gol sonrası yaptığı hareketin, hiçbir şekilde Türk basınına ve basın tribününe yönelik olmadığını belirterek, "Bu hareket, genel olarak o tribündeki bir kişiye yapılan bir hareketti ve o kişi kendini biliyor. Bugüne kadar ve özellikle yurt dışındaki haklı mücadelemde beni yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen çok değerli spor basınına, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yönetim kadrosu ve üyelerine, spor yazarlarına böyle bir davranış içinde bulunmam söz konusu bile olamaz. Böyle bir yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerim" demiş.

***
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Macaristan ile dün yapılan karşılaşmada milli takımın attığı ilk golden sonra basın tribününün bulunduğu yöne doğru el kol hareketleri yapan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nu, yayınladığı sert bir bildiriyle kınamış.

***
Bence Emre’ye haksızlık yapılıyor.
Üzerine gidilmesi bu haksızlığı daha ile boyutlara taşımaktadır.
Türk futbolunun bundan büyük yara alacağı kaçınılmazdır.
Emre Belezoğlu gibi Bir futbolcu kolay yetişmiyor. Bir zor yetiştiriyor, kolay harcıyoruz.

Futbol takımlarımıza bakın. Hep yabancıların gözüne bakar olduk. Bari hiç olmazsa kendi çocuklarımıza sahip çıkalım.

Eline kalemi alan yazıyor, mikrofonu eline geçiren konuşuyor. Hem de ne yazıp-konuşma yerden yere vuruyor. Kahraman kesiliyorlar. Emre orda yanlış yapmadı.
Heyecanını ifade etti. Yanlış anlayanda mı hata yoksa kişi de mi? O heyecanın bir futbolcu için ne olduğunu bilen var mı? Adam maç seyrediyor. Yarın akşam hangi öfkemi kussam, kime çelme taksam diye düşünüyor. Böyle yorum olmaz. Siz bunları yapacaksınız, özrü de başkaları dileyecek. Yapmayın ya. Emre Belezoğlu ülkemizin sınırlarını aşmış futbolcudur. Sahip çıkılması gerekmektedir. Onun üzerine giderek yıpratılması doğru değildir. Hatalar tek taraflı olmaz. Üstelik yanlış anlaşıldığı için de özür dilemiştir.

Soruyorum şimdi kaç spor yazarımız yanlış yorum yaptım diye bugüne kadar özür dilemiştir? Var mı böylesi?

Bütün bunlara rağmen hala üzerine gidiliyorsa kasıtlıdır derim. Asıl bunun hesabını verecek olan Emre değil bunu sürdürenlerdir derim. Milleti kışkırtmaya tahrik etmeye gerek yok. Millet olarak o sevinci adam gibi yaşamak istiyoruz. Sizin tahriklerinizle bulandırmak değil. Spor Yazarları Derneği öyle diyorsa, ben de Samsun Yazarlar Derneği olarak böyle diyorurm.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..