Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Spor
 

Emre'nin kolu

Emre'nin kolu
 

Gectigimiz ayin en cok konusulan spor olaylarindan biriydi; Macaristan milli futbol takimi ile yaptigimiz karsilasmada attigimiz ilk golden sonra, takimimizin kaptani Emre Belozoglu'nun basin tribunune yaptigi hareket. Medya tabii olarak birden ayaga kalkti ve tepkisini ortaya koydu.

Senelerdir futbol arenasinda 'bana dokunmayan yilan bin yasasin' atasozunu kendine siar edinen medya, bu sefer yilana karsi koymaya basladi. Aslinda bu yilanin ilk vukuati da degildi. O meshur olayli macta, Hagi'nin hakemin ayagina basip yuzune tukurdugu macta, o siralar henuz 16 yaslarinda olan Emre yan hakeme sinkafli kufurler etmisti. Belki kendi yasinin iki kati yastaki hakeme kufur ederken susan da ayni medyaydi. Medya o zamanlar bununla ilgilenmek yerine Fatih Terim'in Emre'nin aldigi luks otomobilin anahtarini, ona vermeyip guzel bir babalik gosterdigiyle ilgilenip sirinlikler yapiyordu. O zamanlar yapilmayan elestiriler halinin altina supurulerek yanlisa imza atildi. Ne zaman ki copler yukselip, ayak haliya takilinca medya asli gorevini hatirladi. Sadece dusenin medya olmasi gerekiyormus.

Peki butun suc Emre de mi? Tabi ki hayir. Trilyonlarin dondugu futbol dunyasinda tum sucu gencecik yasta buyuk paralar kazanan oyuculara yuklemek, haksizlik olur. Bundan seneler once seyrettigim, Ingiltere'deki futbol okullariyle ilgili bir programda, futbolcularin gordugu dersler arasinda finans yonetimi vardi. Yani bir gun buyuk paralar kazandiklarinda, parayi nasil yonetmeleri gerektigini ogretiyorlardi 14-15 yaslarindaki genclere. Sadece ayaklarina degil hayatlarina da yon veriyorlardi, bocalamasinlar diye. Bizde ise yetenekler, maalesef herseyin onune geciyor. Genclerimize sayginin, terbiyenin, insani degerlerin de en az yetenekler kadar onemli oldugunu gosteremiyoruz, ogretemiyoruz. Yetenegi olan insani el ustunde tutuyor hatalari gormezden geliyoruz. Hatalar bize dokunana kadar.

Bu yuzden Emre'nin o kolundan herkes kendine dusen payi almalidir. Medya once aynaya bakip; yan hakeme kufurlerle baslayan, Isvicre macinda devam eden, Macaristan maciyla da sonuclandigini umit ettigimiz ahlaksizliklar zincirinde kendine dusen gorevi yerine getirip getirmedigini, kapali kapilar arkasinda da olsa sorgulamalidir. Aksi taktirde spor alanlari daha cok kollar, bacaklar, kufurler gorur. Bizler de tekrar medyanin cani yanip bu tarz olaylarin gundeme tasinip tartisilmasini bekleriz.
 
Toplam blog
: 4
: 352
Kayıt tarihi
: 30.09.07
 
 

1969 İstanbul doğumluyum. Serbest meslek sahibiyim. Gıda sektöründe faaliyet gösteren işyerim var. S..