Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '15

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Emziren anne memesi cinsel obje değildir

Emziren anne memesi cinsel obje değildir
 

Ömür Gedik yazdığı yazıda annelerin bebeklerini uluorta emzirmelerini doğru bulmadığını, memelerini bir cinsel obje olarak gördüğünü, bunun libido düşmanı bir hareket olduğunu ve emzirmeyi memenin kutsal görevi olarak göremediğini yazmış.

Kendisine yorumum "DEĞİŞİK" olabilir ancak.

Emzirmenin bebeğin hayatındaki önemini, annelerin bu konuda çekimser davranmamasını, toplum baskısı sebebi ile bebeklerini yeterince emzirememelerini, sosyal hayatın bebeği emzirmeye olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilmek ve bu işin oldukça doğal olduğunu vurgulamak için başlatılan "toplu emzirme" hareketi ve annelerin birbirini teşvik etmesini desteklememek değişikten de öte cehalete doğru giden bir yol.

ÖMÜR GEDİK'E SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Bebeğini emzirmenin, susadığında su içmek, uykun geldiğinde uyumak, tuvaletin geldiğinde tuvalete gitmek, duygulandığında ağlamak kadar doğal olduğunu tartışacak değiliz herhalde. Bazı toplu hareketlerin toplum algısını değiştirmek için yapıldığını fark edelim.

Yılda 2-3 defa "değişik" bir açıklama yapıp gündemde kalmaya çalışan bir çok "şöhret bağımlısı" var ülkemizde. Hepsine tavsiyem "Faydalı farklılık yaratırsanız inanının hem gündemde kalacaksınız  hem takdir göreceksiniz hem de toplum yararına bir şeyler yapacaksınız. "

Yazısında "Çoğu erkeğin de benim gibi düşündüğünü biliyorum" diyen Ömür Gedik, evladını dünyaya getirmiş, aşık olduğu kadını emzirirken gördüğünde  libidosu düşen ve cinsellik ile anneliğin ayrımını yapamayan erkeklerin bu konuda ne düşündüğünün hiç umrumuzda olmadığını ve o erkeklere birer zavallı olarak baktığımızı keşke fark edebilse.

Cinsellik ile anneliğin gerekliliklerini ayırt edebilmiş 2 çocuk annesi bir kadın olarak; memelerin gerektiğinde emzirmek, gerektiğinde cinsel obje olarak kullanılabilecek birer organ olduğunu, bilinçli her kadının ve kafası çalışan her erkeğin de bu ayrımı yapabildiğini biliyorum.

Ayrımı yapamayan herkese o memelerin bir gün sarkacağını hatırlatırım... Bunun sebebinin emzirmişlik olması ne harika bir duygu...

 

Papatya Somer

PembeNar.Com Yayın Yönetmeni

 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..