Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

En avantajlı kredi kartı nasıl seçilir

En avantajlı kredi kartı nasıl seçilir
 

Kredi kartı


Kredi kartı almadan önce ilk bilinmesi gereken, kredi kartınızı hangi ihtiyacınız için kullanacağınızı doğru bir şekilde belirlemeniz gerektiğidir. Ay sonunda hesap kesildiği zaman tüm borçlarınızı ödeyebileceğinizi ve borçlarınızı faize sokmuyorsanız, yıllık kart aidatı almayan bankaların kredi kartlarını tercih etmeniz daha mantıklı. Ama eğer kredi kartı borçlarınızı geciktirme gibi durumlara düşebilme ihtimaliniz varsa, en az gecikme faizi ödeyeceğiniz kredi kartlarını tercih edin.

 
Kredi kartlarının hemen hemen hepsinde, nakit avans çekebilme avantajı vardır. Ama bu çekeceğiniz nakit avansların komisyon ve faizleri her bankada farklılıklar gösterebilir. Bunun için eğer kartdan ara sıra nakit avans çekebilirim diye düşünüyorsanız, nakit avans ücretleri en düşük olan kartı tercih etmenizi öneririz.
 
Yine yanlış bilinen bilgilerden birisi de, kartın minimum ödemesini yaptığınızda faize girmeyeceği düşüncesidir. Ekstrelerde belirtilen minimum ödeme miktarını ödeseniz dahi, kalan borca faiz gelecektir. Bu yüzden bankaların ve kartların faiz oranları hakkında bilgi sahibi olarak kredi kartı başvurusu yapmakta fayda var.
 
Kart ücreti sizi cezaya sokmasa da, ilk alışverişiniz veya nakit çekiminizin ardından hesabınıza yansır ve ödemeniz gereken bir tutar olarak belirir. Bunun için kullanmadığınız kredi kartlarını elinizde tutmamanız akıllıca olacaktır. Ayrıca bankalar ilk başvuruda size belirli bir limitte kart vereceklerdir. Daha sonra sizin kullanım ve ödemelerinize göre limit artışı talep edebilirsiniz. Bu yüzden kartınızı almadan önce limit artırım şartları hakkında da bilgi sahibi olun. Ayrıca gereksiz fazla limit, harcamalarınızı ve dolayısıyla giderlerinizi arttıracağı için, limitinizi kontrol altında tutun. Gerekirse bankaya talimat vererek sizin isteğiniz olmadan limit arttırımını engelleyin.
 
Yine kredi karları açısından önemli bir husus da, internet ve telefon bankacılığı sayesinde gerçekleştirebileceğiniz hizmetlerdir. Alacağınız kartların bu alanlarda size ne tip kolaylıklar sunduğunu ve hangi işlemleri yapabileceğinizi öğrenmek, kart tercihinizde etkili olabilir. Ayrıca kredi kartınızı her ATM'de kullanabiliyor musunuz ve hangi şartlar altında kullanıyorsunuz, bunları bilmek de size avantaj sağlayacaktır.
 
Bazı bankalar, kredi kartı sahiplerine ekstra hizmetler vermektedir. Bonus puan, Mil puan, bedava çilingir, servis vs. gibi hizmetleri veren bankaların hangisinin sizin açınızdan en avantajlı olduğuna karar verin. İnternette alışveriş yapacaksanız, kartınızın Visa, Mastercard, Gold Card, Platinium Card gibi kartlar arasından hangisi olması gerektiğine karar verin.
 
Eğer öğrenim hayatınız devam ediyorsa, bankalardan bazıları öğrencilere daha fazla avantajlar sağlayacak kartlar sunabilmektedir. Bunların arasından karşılaştırma yaparak kendinize en uygun kredi kartını bulabilirsiniz. Kart şifrenizi ve bilgilerinizi güvenmediğiniz kimselerle paylaşmayın. İnternetten alışveriş yaparken güvenmediğiniz sitelere kart bilgilerinizi vermeyin. Kendinize ait olmayan bir bilgisayardan mümkün olduğu kadar alışveriş yapmamaya çalışın.
 
Kredi kartınızı seçmeden önce banka banka dolaşmak yerine, http://www.enuygun.com/kredi-karti gibi, kredi kartı karşılaştırması yapabileceğiniz, web servislerinden faydalanarak bütçenize en uygun kredi kartını bulun.

 

 
Toplam blog
: 17
: 7163
Kayıt tarihi
: 09.01.11
 
 

Kocaeli'de yaşamakta olan Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda elektrik arıza ..