Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '09

 
Kategori
Otomobil
 

En az üç araba!

Ülkemizde son zamanlarda çok meşhur olmuş sözlerden birisi "Her aile en az üç çocuk yapsın" sözüdür. Bir diğer söz de şöyle olmalı, "Her ailede en az üç araba bulunsun"

Hadi be sende, araba ile çocuk aynı kefeye koyulur mu... Öyle demeyin, ekonomiye çok büyük canlılık getirir.

Halk arasında "it akıllı" benzetmesini birçoğunuz biliyorsunuzdur. Bu benzetme genellikle çocuklara söylenir. Mahalle aralarında sabah akşam çamaşır ipine bağladıkları sokak köpekleri ile oynayan, nereye gitse yanında köpeği de götüren, yoldan geçen insanlara kasıla kasıla, bağlı olduğu çamaşır ipinden tutarak "Bakın köpeğime!" dercesine gösteren çocuklara "İt akıllı" denildiğini benden 30-40 yaş büyüklerimden çok defa duymuşumdur. Bu benzetmeyi araba tutkunları için de söyleyebiliriz "araba akıllı".

Her ailede en az üç araba bulunması demek "araba akıllı" insan sayısının da artması demektir ki, aileden çocuklara aşılanacaktır bu araba sevgisi ve kuşaktan kuşağa ışık hızı ile yayılacaktır. Ne mutlu arabam var diyene!

Türkiyede Avrupa Birliği ülkelerinin toplamından daha fazla kamyon var. Demiryolu taşımacılığında çok çok gerilerdeyiz. Ülkemizde yolcu taşımacılığının sadece %2'si demiryolu ile yapılıyor. Her yıl binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Ülkemiz yaklaşık olarak 16 milyar TL kaynağını bu trafik kazalarında kaybediyor. Bu demek oluyor ki, demiryolu taşımacılığında daha gerilere gideceğiz, her yıl binlerce değil milyonlarca insan trafik kazalarında hayatını kaybedecek. Bir de işin para boyutu var tabiki. Ülkemiz 50 milyar TL kaynağını bu trafik kazalarında kaybedecek.

Ne güzel, ekonomi canlanacak!

Türkiyede insanlara bakıyorum, birçoğu geçim derdi içerisinde. Ayın sonunu nasıl getireceklerini düşünüyorlar. Fakat arabadan bir türlü taviz vermiyorlar. Ülkemizde benzin fiyatları çok yüksek. Araba fiyatları da düşük değil. Almanyada 60.000TL'ye satılan bir aracı Türkiyede 100.000TL'den aşağıya alamazsınız. Gelin görünki araba satışları kriz falan dinlemiyor. Gazetelerde boy boy, televizyonlarda her saat başı sürekli araba kampanyalarından bahsediliyor. Hayalimizi süsleyecek! yeni modeller Türk insanına sunuluyor. Neymiş, krizden dolayı ÖTV'de indirim yapılmış. İnsanlar bedava dağıtılıyor gibi kuyruklara giriyor, bankalardan kredi çekiyorlar.

Ekonomi daha fazla canlanacak. Daha fazla insan trafik kazalarında hayatını kaybedecek ve milyarca lira kaynağımızı bu trafik kazalarına, otomobil üreticilerine, otomobil yedek parçalarına, yetkili servislere v.b. diğer sektörlere akıtmamız için otoyol ağları genişletilecek.

Bu sadece bayramlarda ve tatillerde daha çok kaza, daha çok ölüm demek değil, daha çok para demek.

Para, para, para...

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..