Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
İnançlar
 

En büyük Düşman: Kur'an Müslümanlığı

En büyük Düşman: Kur'an Müslümanlığı
 

En eski kuran mushafı olarak bilinen Taşkent nüshası


Selamlar Canlar,

Bir önceki yazıda söz verdiğim gibi hadislerle ilgili yazmak nasip oldu sonunda. Öyle bomba haber tarzında bir yazı olmayacağını belirtmek isterim baştan. Hani sosyal medyada vakit öldürmek gibi bir işiniz varsa lütfen onunla ilgilenmeye devam edin. Benimki kısa bir kahve yanlığı tarzında hani bulmacalarda çıkan "sahan altlığı" tadında bir yazı olacak. Yani siz milleti aydınlatma işine devam edebilirsiniz. Diğerleri birer sıcak meşrubat eşliğinde bu kırmızı hapı yutup harikalar diyarına gelebilir. 

Bana da subliminal mesaj yolla deyiver bak neler çıkıyor bir anda. Hani Gargantua'dan hız alıp diğer galaksiye sert giriş yapan Cooper gibi adamım vesselam. Neyse sulandırmayalım.

Eveeet, başımızın tacı, gönüllerimizin ilacı hadislerimizi ele alacağız bugün. Bir defa, cuma hutbesinde "Kur'an müslümanlığı" diye ayrı başlık açıldığını görüp o gazla yazmak istediğim bu yazıyı niye erteledim? sorusuna cevap vermek istiyorum. O gazla çıkıp kimseyi gaza getirmek istemedim ama Allah da biliyor gavura inat oruç bozan müslüman misali camiden de çıkıp gitmek istemedim değil hani. Tamam Diyanet İşleri'nin mühim işleri olabilir ama yani cuma hutbesinde de böyle kelam edilmez be kardeşim. Neden Kur'an yetmez? sorusuna neden yeter diye cevap vermeye çalışalım.

Birkaç temel hadisi ele almak istiyorum. Zira zahmet edip bakarsanız "Kütub-u Sitte" denilen 6 büyük! hadis kitabında peygambere hakaret niteliğinde atıfların bulunduğuna şahit olabilirsiniz.

Birinci hadis: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım; kadına, kocasına secde etmesini emrederdim.(Tirmizi, Rada' 10)"

İkincisi: "Namazı bozan şeyler; kara köpek, eşek, domuz ve kadındır. (Sahih-i Müslim Salat 265, Tirmizi Salat 253/338) "

Şöyle üç:

"Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve gider, hanımı Zeyneple cinsel ilişkiye girerdi. (Buhari, Hibe 8 - Müslim, Nikah 9)"

Şener Şen'in Ziya tiplemesi gibi "şöyle yedi şöyle sekiz" diye sayıp yalnızca 17 saniyede bu iş tamam diyebiliriz ama öyle yağma yok.

Allah, Hucurat Suresi 13'te "Allah katında en değerliniz takva sahibi olanınızdır" diyecek peygamber kalkıp insan insana secde etseydi diyecek öyle mi? 

Allah, Maide 6 ve Nisa 43'te abdest ve namazla ilgili yapılması ve yapılmaması gerekenleri emretsin ve peygamber de kara köpek, eşek ve kadın desin öyle mi?

Allah, Ahzab 37' de Peygambere Zeyneple evliliği hususunda açıklamada bulunsun, sen de kalkıp Peygambere ve Zeynep'e hakaret niteliğindeki bu saçmalığa inan öyle mi?

Peki sevgili seyirciler;

Veda Hutbesi var ya hani Peygamberimizin. Şu muhafazakar görünüm vermek adına iş yerlerimizin baş köşesine ünlü ne olursan gel zırvalığının yanına astığımız o güzel sözlerden bahsediyorum. Evet o var ya işte o duvarla beraber ...

Neyse, işte orada ne diyor Peygamber?

Arabın, Arap olmayana; Arap olmayanın da Araba bir üstünlüğü yoktur demiyor mu? Sizin dediğiniz gibi yukarıdakileri söylemiş olsaydı "Arap kadınlarının Arap olmayan kadınlara veya erkeklere diye söze başlamaz mıydı?" 

Siz varya oğlum çok fenasınız gerçekten. İşinize geldiği gibi bir din üretmişsiniz gibime geliyor bak. Allah ıslah etsin ama ıslah olacağınız da yok gibi. Dini kullanarak dini sömürün, Allah ile insanları aldatın sonra kalkıp Kur'an müslümanlığı şöyle böyle deyin öyle mi?

Bu hadis müslümanlarına bakıp din eleştirisi yapanlar, size de bir çift lafım var.

Lan ateizmi savunurken o kadar farklı kaynaklardan araştırma yaptığını ama Allah'ı haşa bulamadığını söyleyen veya "bak Peygamberiniz böyleymiş" diyerek bu hadisçileri yerden yere vuran modern çağın modern inançlıları, niye bu çifte standart?

Neden her türlü rasyonalite, pozitivizm, bilmem neyizm mavalı okurken avaz avaz "araştırdım ya" diye reklamını yaptığın çalışmaların yüzde birini karşı çıktıklarına da yapmıyorsun? Popüler kültürde yeri mi yok?

Sana kızdığımdan daha fazla bu hadis dincilerine kızıyorum inan bana. Yarın öbür gün bunlarla tasavvufçuları yan yana getirip, karşılarına da bu Daeşçileri çıkartıp "Aha da gerçek müslümanlık bu"  diye reklam yaptıkları zaman uçacak bunlar biliyorsun değil mi?

Doların on kuruş olması gibi bir hava estirecekler bak, "bizim dinimiz şöyledir böyledir" diyerek. Peygamberin vefatından en az 3 nesil sonra geldi denilen 300.000 sözden eleye eleye 6.000 tane çıkaran arkadaşı inkar etmek Kur'an'ı inkar etmekle eş değer olacak öyle mi?

Defalarca "apaçık kitap" ifadesi geçen kitabı "tek başımıza anlayamayız, ilmimiz yetmez" diye duvarda süs niyetine asmaya devam etmemiz işine gelecek değil mi?

41 Yasin bilmem kaç Kullallahu diye taban aritmetiği yapıp tabana bunu aşılayacaksın ve sonra İslam işte budur diyeceksin öyle mi?

Sonradan iman edenlerin hepsi niye Kur'an'a bakıp iman ettiklerini söylerler bilir misin yeğen? Ya da "Müslümanlara baksaydım müslüman olmazdım" sözcükleri niye dillerinden dökülür bu adamların yeğen söylesene?

Bunlara verecek cevabın yoksa kardeşşş gel bak bi defa aç araştır. Şu Facebook ve yancılarından biraz vakit bulup hele bir bak Allah ne demiş, kulu ne yazmış. Duvarda asılı kalmasın artık bu kitap.

Not 1: Allah lafzını yazdığım her yere parantez içinde niye C.C. yazmadığımı soracak olanlar lütfen Celle Celalühü ne demek öğrenin. İnanın yazacam bunu öğrendiğinize kanaat getirdiğimde.

Not 2: Bir sonraki yazıda meşhur mutasavvıf arkadaşların ne kadar mutasarruf olduklarına bir göz atacam.

Not 3: Çıkışta yardım toplanacak dedim 20 tl atıp, iki beşlik bir onluk alanlar olmuş, ayıp.

Hadi Eyvallah,

 
Toplam blog
: 18
: 204
Kayıt tarihi
: 06.05.15
 
 

İnsanlar arasında insanlardan bir insan.   ..