Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

En büyük kahramanlık kendini kurtarmaktır

En büyük kahramanlık kendini kurtarmaktır
 

Bir kişi kendisinden başka kimseyi düşünmek zorunda kalmadığı zaman bilin ki dünya kurtulmuş demektir. Kahramanlık acziyetin sonucudur. Kahramanın olduğu yerde kurtarılacak kimse de var demektir.

Eğer illa da kahramanlık yapmak istiyorsanız önce kendinizi kurtarınız. Böylece belki de uğrunda öldüğünüz ya da öleceğiniz kimseleri kurtarmak zorunda kalmazsınız.

Siz kendinize yetebiliyor musunuz; demek ki görevinizi yaptınız. Sizleri düşünmek zorunda kalmazsak bizler de görevimizi yaparız.

Sanıldığı gibi kendine yetemeyen çok değil. Herkes daha kendini kurtarmadan başkasını kurtarmaya kalkıştığı için yarımız yardıma muhtacız. Ömrümüz kurtarmaya gidenleri kurtarmakla geçiyor, sizler tescilli kahraman mısınız? Oturun oturduğunuz yerde, yine de hazır madalyalarınız.

Kendiniz için fedakârlık yapınız. Kuru ekmeğe muhtaçsın, dilenciye para veriyorsun; başkalarını düşündüğünüz için açsınız. Bu ülkenin insanları bencil olsalardı memlekette fakir kalmazdı.

Siz başkalarını düşünürken o başkaları kendilerini düşünmüyorlar, bilmiyorsunuz; kendini kurtaracaktır kurtarmadığınız. Serdengeçtiliğin bedeli var, ya canınız gidiyor ya da malınız; makbule geçmiyor fedakârlığınız. Sizi kaybettikten sonra neye yarar başkasını kurtarmışız!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..